„Hamas“ vadovas: grupuotė teigiamai vertina naujausią paliaubų pasiūlymą

„Hamas“ vadovas Ismailas Haniyeh (Ismailas Hanijė) ketvirtadienį pareiškė, kad islamistų grupuotė teigiamai vertina naujausią pasiūlymą dėl paliaubų Gazos Ruože.

„Hamas“ teigimu, grupuotė siųs delegaciją į Egipto sostinę tęsti derybų dėl ugnies nutraukimo.

Per pokalbį telefonu su Egipto žvalgybos vadovu Abbasu Kameliu (Abasu Kameliu) grupuotės vadovas pareiškė, kad „vertina Egipto vaidmenį ir pabrėžė teigiamą judėjimo dvasią nagrinėjant pasiūlymą dėl paliaubų“, teigiama „Hamas“ paskelbtame pareiškime.

Pranešime priduriama, kad „Hamas“ delegacija netrukus išvyks į Kairą „užbaigti vykstančių diskusijų, kad būtų pasiektas susitarimas“.

Tačiau išsamesnės informacijos nebuvo pateikta.

„Hamas“ šiuo metu svarsto naujausią paliaubų planą, pasiūlytą per Kairo derybas su JAV, Egipto ir Kataro tarpininkais. Šios derybos suteikė atsargių vilčių, kad kovos bus nutrauktos.

Palestiniečių kovotojų grupuotė teigė svarstanti planą dėl 40 dienų paliaubų ir dešimčių įkaitų iškeitimo į didesnį skaičių palestiniečių kalinių.

Tikimasi, kad „Hamas“ į naujausią paliaubų pasiūlymą atsakys dar ketvirtadienį.

Karas Gazos Ruože prasidėjo, kai spalio 7 dieną islamistų grupuotės „Hamas“ kovotojai surengė precedento neturintį išpuolį prieš Izraelį, kai žuvo apie 1 tūkst. 170 žmonių, daugiausia civilių.

Kovotojai taip pat paėmė apie 250 įkaitų.

Anot „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerijos, per Izraelio atsakomąjį puolimą teritorijoje žuvo daugiau kaip 34,5 tūkst. žmonių, daugiausia moterų ir vaikų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių