Po pasikėsinimo į R. Fico Lenkijos premjeras sulaukė grasinimų: pranešama apie sustiprintą apsaugą

  • Teksto dydis:

Po pasikėsinimo į Slovakijos ministrą pirmininką Robertą Fico, Lenkijos vyriausybės vadovas Donaldas Tuskas paskelbė apie gautus grasinimus, pranešė UNIAN.

Lenkijos ministras pirmininkas savo „X“ paskyroje pasidalijo vieno vartotojo žinute, kurioje autorius užsiminė, kad D. Tuskui gali nutikti tas pats, kas nutiko R. Fico.

„Šiandien slovakai mums pateikė pavyzdį, ką daryti su Donaldu Tusku, jei jis atšauks CPK“, – rašoma žinutėje „X“.

D. Tusko teigimu, „vakar to buvo daug“.

„Centralny Port Komunikacyjny“ (CPK) yra aukšto lygio infrastruktūros projektas, skirtas naujo oro uosto netoli Varšuvos statybai, kurį propagavo ankstesnis ministras pirmininkas. Remiantis žiniasklaidos pranešimais, pats D. Tuskas dabar svarsto galimybę atšaukti projektą dėl didelių jo sąnaudų.

Lenkijos naujienų svetainė wp.pl, remdamasi šaltiniu slaptosiose tarnybose, rašė, kad po R. Fico nužudymo buvo sustiprinta D. Tusko apsauga. Tačiau Lenkijos valstybės pareigūnų apsaugos biuro atstovas spaudai atsisakė komentuoti šį teiginį, teigdamas, kad šios institucijos veikla yra konfidenciali.

Primename, kad Slovakijos ministras pirmininkas R. Fico trečiadienį buvo pašautas. Šaulys buvo sulaikytas įvykio vietoje. Įtariamasis – 71-erių rašytojas ir politinis aktyvistas.

Gydytojai, atlikę keletą operacijų, stabilizavo Slovakijos premjero būklę, tačiau ji tebėra sunki.

Vidaus reikalų ministras Matušas Šutajus-Eštokas pranešė, kad policija dirba su viena išpuolio versija – politiškai motyvuotu aktu. 

„Tai vienišas vilkas, kurio veiksmus paskatino prezidento rinkimai, nes jis buvo nepatenkintas jų rezultatais“, – žurnalistams sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

visa tai rodo , kaip EUROPOJE s p a r č i a i

visa tai rodo , kaip EUROPOJE s p a r č i a i  portretas
atsigauna nebaudžiamas BANDITIZMAS - remiamass k ę s t a n č i ų VAKARŲ- juk visada v e j a m i iš VALDŽIOS nusikalstamai priešinasi ir stengiasi padaryti kuo didesnę ŽALĄ žmonių gyvenimui- aikvaizdžiai matome ir KONSERVŲ-teroristų panašią laikyseną Lietuvoje.

manau sita ES -LGBTQ ista liberasta Tuzika

manau sita ES   -LGBTQ ista liberasta Tuzika portretas
lenkai neuzilgo pjaus......
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių