Slovakijos premjeras sveiksta greičiau nei buvo tikėtasi, teigia vyriausybė

Trečiadienį buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame pirmą kartą po praėjusį mėnesį įvykdyto pasikėsinimo nužudyti pasirodė sveikstantis Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Fico.

Feisbuke paskelbtame vaizdo įraše R. Fico sakė, kad atleido į jį šaudžiusiam užpuolikui, ir paskelbė, kad bus pasirengęs palaipsniui grįžti prie savo pareigų vėliau šį mėnesį.

Pasak naujienų agentūros „Ukrinform“, premjero pavaduotojas ir Slovakijos gynybos ministerijos vadovas Robertas Kalyniakas taip pat pranešė, kad R. Fico sveikata gerėja ir daugumos rimtų sveikatos problemų neliko. Apie tai pranešė portalas Teraz.sk.

„Dauguma rimtų komplikacijų, su kuriomis susidūrėme pradžioje, praėjo, o dabar keliami klausimai dėl jo pasveikimo, tačiau jis gali būti greitesnis, nei tikėjomės iš pradžių“, – sakė R. Kalyniakas.

Jis pridūrė, kad R. Fico grįžimas į ministro pirmininko pareigas priklausys „nuo gydytojų sprendimo ir jo subjektyvios savijautos“.

R. Fico buvo paguldytas į ligoninę sunkios būklės po to, kai gegužės 15 dieną į jį buvo pasikėsinta. Po išpuolio jam buvo atliktos dvi operacijos.

Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad užpuolikas į R. Fico šovė penkis kartus. Slovakijos policija pateikė kaltinimus 71 metų Jurajui C.

Gegužės 18 dieną Slovakijos Pezinoko miesto teismas nusprendė, kad įtariamasis pasikėsinimu nužudyti premjerą bus laikomas suimtas iki teismo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių