Indijos premjeras Maskvoje sakė, kad karas negali išspręsti problemų

  • Teksto dydis:

Indijos premjeras Narendra Modis antradienį Maskvoje pareiškė Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, kad taika yra „labai svarbi“, o „karas negali išspręsti problemų“.

„Aš, kaip draugas, taip pat pasakiau, kad šviesesnei kitos kartos ateičiai taika yra labai svarbi“, – sėdėdamas greta V. Putino pareiškė N. Modis, kalbėdamas hindi kalba.

„Kai žudomi nekalti vaikai, kai galima matyti, kaip jie miršta, širdį apima skausmas, kuris yra nepakeliamas“, – pridūrė Indijos premjeras.

N. Modis sakė, kad kartu su V. Putinu aptarė Rusijos veiksmus Ukrainoje.

„Pasikalbėjome apie įvairius klausimus“, – tvirtino jis.

„Džiaugiausi, kad Ukrainos klausimu abu galėjome atvirai ir detaliai išreikšti savo nuomones“, – pažymėjo N. Modis.

Indijos ministras pirmininkas Maskvoje nusileido pirmadienį, praėjus kelioms valandoms po to, kai Rusija prieš Ukrainą surengė masinę raketų ataką, per kurią žuvo daugiau nei 30 žmonių, o Kyjive buvo apgadinta vaikų ligoninė.

Europos ir Šiaurės Amerikos šalių vyriausybės pasmerkė šį antpuolį.

„Žinau, kad karas negali išspręsti problemų, sprendimai ir taikos derybos negali patirti sėkmės tarp bombų, ginklų ir kulkų, – pridūrė N. Modis. – Turime rasti kelią į taiką vesdami dialogą.“

Rusija Indijai yra svarbi pigios naftos ir ginklų tiekėja, tačiau Maskvos atskirtis nuo Vakarų ir vis šiltesni santykiai su Pekinu turėjo įtakos jos partnerystei su Naujuoju Deliu.

Didžiosios Vakarų valstybės pastaraisiais metais taip pat stengėsi palaikyti tvirtesnius santykius su Indija, siekdamos apsidrausti nuo Kinijos ir vis didėjančios jos įtakos Azijos ir Ramiojo vandenyno regione, tuo pat metu darydamos spaudimą Naujajam Deliui atsiriboti nuo Rusijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip

Kaip portretas
tie dauginimosi specialistai nori papigiai naftos, dujų putkai negaila duos ,kitų gyvybes sąskaita.

Curwa

Curwa portretas
Kalba kai apsinarkašinę lyg Ukraina būtų rusyną užpuolusi

liurbis

liurbis portretas
viska gali isspresti Žmonijos susinaikinimas žemeje,kurios Žmonija ir siekia !
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių