Išvyskite: kokių priemonių imasi, kad paskatintų vaikus eiti į tualetą?

Vokiečių pedagogai susirūpino specialaus tyrimo rezultatais, mat kas ketvirtas vaikas verčiau kenčia, bet mokyklų tualetus apeina ir pasinaudoja tik grįžę namo. Esą mokyklų tualetai pernelyg bjaurūs. Vokiečiai į šią problemą pažiūrėjo rimtai: Berlyne apdovanotos tos mokyklos, kurios tvarkydamos tualetus į tai pažvelgė kūrybiškai.

Panašiau ne į tualetą, o į naktinį klubą. Tik lankytojai – kiek per jauni. Tiesa ta, kad muzika skamba ir šviesos mirksi vienos Vokietijos sostinės mokyklos tualete. Čia netgi pakabinta lenta, patalpą puošia gėlės. Tualetą pertvarkė patys mokiniai.  

„Paprasčiausiai norėjome pertvarkyti bjaurius tualetus, galbūt motyvuoti kitas mokyklas padaryti tą patį. Juk ir čia vaikai nedrįso eiti į tualetą“, – teigė mokinė.

Už puikų darbą – apdovanojimas. Paskatinti mokyklas padaryti tualetus patrauklesnius privertė tyrimo išvados, kurios skelbia, kad daugiau nei ketvirtadalis mokinių šalyje stengiasi išvengti ėjimo į tualetą mažiau valgydami ar gerdami. 

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

„Gali atsirasti vidurių užkietėjimas, gali kilti šlapimo takų infekcijų, o tie, kurie per mažai geria, taip pat lėčiau mąsto. Tai taip pat reiškia, kad mokykloje negalime susikaupti“, – aiškino gydytoja Andrea Rechenburg.

Kai kurios mokyklos problemą bando spręsti skirdamos daugiau pinigų tualetams prižiūrėti. Pavyzdžiui, Diuseldorfe netrukus valymui bus atseikėtas milijonas eurų.  

„Situacija yra tokia, kad pinigų yra, bet jie dažnai išleidžiami veltui, nes po pusmečio vėl prasideda vandalizmas. Būtina įtraukti mokinius – kai jie patys pertvarkys tualetus, bus labiau suinteresuoti juos prižiūrėti“, – tikino Svenja Ksoll. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
krymas tai jau doicsikinikas tik esme panasi bet globalinio masto kai satanystiniai hazbanderovcai nori kad putka paskandintu jav nes tai gresme satanystam ir visiem isverstaskuriam padaram savo dvasna pardavus velniui kuris pries ateinant Kristui spardosi kanopom ir apluzusiais ragais tik nevisi deja ta supranta /uzuojauta/ -;;-;;-;;-

Anonimas

Anonimas portretas
gal neisprotekit visai anunakiai neisgelbes nes jie nezino jo paskirties nes nesinaudoja ir /valo/ viska ka priderge /hom sapiens/ drauge su juo paciu=0

Padekite

Padekite portretas
tualetuose zoles suktiniu - nebeisprasysite iseiti!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių