J. Bidenas įvardijo, kas lėmė prastą pasirodymą debatuose

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) antradienį nurodė, kad prastą jo pasirodymą praėjusios savaitės debatuose lėmė nuolatinės tarptautinės kelionės.

Jis pridūrė, kad savo šiais komentarais nesiekia pasiteisinti, o tik paaiškinti situaciją.

Antradienį J. Bidenas sakė, prieš pat debatus buvo išvykęs į kelis ilgus darbo vizitus, o tai, pasak prezidento, nebuvo labai protingas sprendimas.

„Nepaklausiau savo personalo [...] ir tada beveik užmigau scenoje“, – pareiškė jis.

Tuo tarpu Baltieji rūmai tikina, kad J. Bidenas greitai atsities po prasto pasirodymo, ir pakartoja, kad prezidentui nereikia įrodinėti savo kognityvinių gebėjimų.

Nepaklausiau savo personalo [...] ir tada beveik užmigau scenoje.

„Jis žino, kaip atsitiesti“, – žurnalistams sakė Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Karine Jean-Pierre (Karin Žan-Pjer).

Ji pridūrė, kad prezidento gydytojų komanda jau anksčiau yra sakiusi, kad nėra pagrindo atlikti 81-erių prezidento kognityvinių gebėjimų testą.

Ketvirtadienio vakaro debatuose J. Bidenas kartais prarasdavo minčių eigą, atsakinėdavo padrikai arba žvelgdavo tuščiu žvilgsniu ir pravira burna.

Tačiau nuo to laiko J. Bidenas nedavė jokių tiesioginių interviu ir nerengė spaudos konferencijų šia tema.

Antradienį televizija „ABC News“ nurodė, kad penktadienį JAV vadovas duos pirmąjį interviu televizijai po rinkimų debatų, po kurių kilo klausimų dėl jo tinkamumo antrai kadencijai.

„Pirmasis interviu bus parodytas penktadienį, liepos 5 dieną [...] Ilgesnis interviu bus parodytas sekmadienį, liepos 7 dieną“, – teigiama „ABC News“ išplatintame pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
norėti ir galėti - du skirtingi dalykai:)) o JAV panašu, kad ne nori, o liepia... kaip ir pas mus, kaip ir kitur, povandeninės srovės, giluminė valstybė, tie kas iš tikrųjų valdo, o prezidentai - tik vizitinė kortelė...

senas kavenskas

senas kavenskas portretas
Prisiminiau... kaip sovietų sąjungoje išrinko Černenką (72m.) gen. sekretoriumi , atsirado anekdotas - ,, ..kodėl į tokias pareigas išrinkote senuką ? Tai , kad jisai labai norėjo... " :)))

chi chi

chi chi portretas
Ką tu , seni, kliedi - čia kaip tam šokėjui ir kiaušai maišo, taip ir senatvės reikalai
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių