J. Stoltenbergas: parama Ukrainai nėra labdara, tai atitinka mūsų pačių saugumo interesus

Vienas iš klausimų, kuriuos viršūnių susitikime Vašingtone gvildens NATO lyderiai, bus tolesnė karinė pagalba Ukrainai, kuri nėra labdara, nes tai atitinka paties Aljanso interesus.

Tai prasidedant pirmajai aukščiausio lygio Šiaurės Atlanto Tarybos plenarinei sesijai pareiškė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, praneša „Ukrinform“.

„Išplėsime paramą Ukrainai inicijuodami NATO Saugumo paramos koordinavimą ir mokymus bei užtikrindami ilgalaikę paramą. Parama Ukrainai nėra labdara. Tai atitinka mūsų pačių saugumo interesus“, – pareiškė Aljanso vadovas.

Jis taip pat pažymėjo, kad pirmojoje sesijoje NATO lyderiai patvirtins svarbius sprendimus, susijusius su saugumu ateityje ir gynybos stiprinimu.

J. Stoltenbergas nurodė, kad 23 sąjungininkės pasiekė tikslą gynybai skirti 2 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), palyginti su vos trimis sąjungininkėmis 2014 m.

Pasak jo, dar vienas svarbus klausimas bus būdai sustiprinti partnerystes su Indijos ir Ramiojo vandenyno regiono šalimis – Australija, Naująja Zelandija, Japonija ir Pietų Korėja.

Kaip jau skelbta, Vašingtone šiuo metu vyksta jubiliejinis NATO viršūnių susitikimas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių