Japonijoje rekordiškai sumažėjo gyventojų

  • Teksto dydis:

2022 metais Japonijos gyventojų skaičius rekordiškai sumažėjo, rodo trečiadienį paskelbti vyriausybės duomenys, šaliai stengiantis apgręžti nuolat mažėjančio gimstamumo tendenciją.

Nors daugelyje išsivysčiusių šalių gimstamumas yra mažas, ši problema ypač aktuali Japonijoje, kur gyventojų skaičius mažėja jau 14 metų iš eilės.

Po mažyčio Monako Japonija turi antrą pagal amžių vyriausią populiaciją pasaulyje, o sausį ministras pirmininkas Fumio Kishida (Fumijas Kišida) perspėjo, kad šalis atsidūrė ant ribos, kur kyla klausimas, ar pavyks toliau funkcionuoti kaip visuomenei.

Praėjusiais metais japonų skaičius, palyginti su ankstesniais metais, sumažėjo 800 523 – 0,65 procento, – iki 122 423 038, rodo šalies vidaus reikalų ministerijos tyrimas.

Pirmą kartą gyventojų skaičius sumažėjo visose 47 prefektūrose.

Bendras sumažėjimas buvo didžiausias nuo 1968 metų, kai buvo pradėtas vyriausybinis tyrimas, teigė ministerija.

Tuo tarpu užsieniečių Japonijoje padaugėjo rekordiškai – 289 498, arba 10,7 procento, iki 2 993 839. Tai didžiausias skaičius nuo 2013 metų, kai buvo pateikti palyginamieji duomenys.

Japonijoje galioja gana griežtos imigracijos taisyklės, tačiau vyriausybė, siekdama spręsti darbo jėgos trūkumo problemas, palaipsniui jas švelnina.

Staigus padidėjimas taip pat sutapo su tuo, kad vyriausybė sušvelnino su COVID-19 pandemija susijusią pasienio kontrolę.

„Vaikų ir gyventojų skaičiaus mažėjimas yra svarbus klausimas, susijęs su Japonijos socialiniais, ekonominiais ir socialinės gerovės klausimais“, – trečiadienį žurnalistams sakė vyriausybės atstovas Hirokazu Matsuno (Hirokadzus Macunas).

Pasak jo, vyriausybė sieks paskatinti moteris ir vyresnio amžiaus žmones įsitraukti į darbo rinką, vykdydama darbo stiliaus ir darbo rinkos reformas.

125 mln. gyventojų turinčioje šalyje pernai gimė mažiau nei 800 000 vaikų – mažiausiai nuo tada, kai gimimai buvo pradėti registruoti. Tuo tarpu vyresnių gyventojų priežiūros išlaidos išaugo.

Praėjusį mėnesį F. Kishida pristatė 25 mlrd. JAV dolerių (22,6 mlrd. eurų) vertės paramos jaunimui ir šeimoms didinimo planą, kuriuo siekiama padėti padidinti šalyje sparčiai mažėjantį gimstamumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dievo žodis

Dievo žodis  portretas
Apd 17:26 Iš vieno kraujo Jis išvedė visas žmonių tautas, kad šios gyventų visoje žemėje. Jis nustatė iš anksto paskirtus laikus ir apsigyvenimo ribas, 27 kad žmonės ieškotų Viešpaties ir tartum apgraibomis Jį atrastų, nors Jis netoli nuo kiekvieno iš mūsų. 28 Juk mes Jame gyvename, judame ir esame, kaip yra pasakę ir kai kurie jūsų poetai: ‘Mes irgi esame kilę iš Jo’. Įst 28:15 Bet jei neklausysi Viešpaties, savo Dievo, balso ir nesilaikysi bei nevykdysi visų Jo įsakymų ir įstatymų, kuriuos aš tau skelbiu, visi šitie prakeikimai ateis ir pasivys tave. 18 Prakeiktas bus tavo kūno vaisius, tavo žemės derlius, tavo galvijų ir avių prieauglis.

Na,

Na, portretas
ten iki siol klesti vergove,o vergams - nei kada veistis,nei is ko.

ČIA JUMS UŽ TAI...

ČIA JUMS UŽ TAI... portretas
Kad šiandien laižote užpakalį tiems, kurie prieš jus panaudojo atominį ginklą. Matomai, radiacija neigiamai veikia vyrišką lytį...Ciniškas pasirinkimas, kai pasaulio galingųjų forumas buvo vykdomas būtent ten, kur pirmą kartą panaudotas atominis ginklas prieš žmoniją - CHIROSIMOJE....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių