JAV griežtina pažangiųjų technologijų produkcijos eksporto kontrolę

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos ketvirtadienį paskelbė griežtinsiančios svarbiausių technologijų, tokių kaip kvantinė kompiuterija ir puslaidininkių gamybos priemonės, eksporto kontrolę, skirtą tokiems priešininkams kaip Kinija.

Prekybos departamentas pranešė, kad bus griežčiau ribojimas tam tikrų rūšių prekių, pavyzdžiui, kvantinių kompiuterių ir mašinų pažangiems puslaidininkiniams įrenginiams gaminti, eksportas, išskyrus į šalis, kuriose taikomos panašios priemonės, pavyzdžiui, į Japoniją.

„Kadangi ir toliau atsiranda bei vystosi svarbios technologijos, panaudotinos ir kariniais tikslais, didėja poreikis reguliuoti jų judėjimą, siekiant užtikrinti, kad šie daiktai nebūtų naudojami tikslais, prieštaraujantiems JAV nacionaliniam saugumui ar užsienio politikai“, – nurodoma Prekybos departamento pranešime.

Vašingtonas pastaraisiais metais paskelbė apribojimų pažangių lustų eksportui į Kiniją, įskaitant tuos, kurie naudojami kuriant dirbtinį intelektą.

Praėjusių metų rugpjūtį prezidentas Joe Bidenas išleido vykdomąjį įsakymą, kuriuo siekiama apriboti JAV investicijas į jautrias aukštųjų technologijų sritis Kinijoje, pavyzdžiui, į kvantinę kompiuteriją.

Departamentas pridūrė, kad kelios panašiai mąstančios šalys jau paskelbė arba įgyvendino naujas nacionalines eksporto kontrolės priemones, susijusias su kvantine kompiuterija ir pažangia puslaidininkių gamyba, ir tikimasi, kad netrukus jų bus daugiau.

Kitos prekės, kurioms taikoma naujausia taisyklė, apima technologijas, kurios kuria didelio našumo skaičiavimo lustus, kurie gali būti naudojami superkompiuteriuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių