JAV iždo sekretorė atmeta V. Putino tvirtinimus, kad paskola Ukrainai prilygsta „vagystei“

Jungtinių Valstijų iždo sekretorė Janet Yellen sako, kad Didžiojo septyneto (G-7) 50 mlrd. JAV dolerių paskola Ukrainai, kurią numatoma finansuoti panaudojant palūkanas, gautas už įšaldytą Rusijos turtą, yra visiškai teisėta, nepaisant Rusijos prieštaravimų.

Pareigūnė tai pareiškė „ABC News“ laidoje „This Week“, praneša naujienų agentūra „Ukrinform“, remdamasi „The Hill“.

„Visiškai netikslinga sakyti, kad tai vagystė“, – teigė J. Yellen, reaguodama į Rusijos prezidento Vladimiro Putino tvirtinimus, kad už šią „vagystę“ bus „baudžiama“.

„Rusijos lėšos laikomos grynaisiais, tačiau jos generuoja pajamas institucijai, į kurias Rusija negali pretenduoti“, – nurodė J. Yellen ir pridūrė, kad „čia nėra jokių teisinių problemų“.

„Mūsų sąjungininkai ir partneriai G-7 suteiks Ukrainai 50 mlrd. dolerių paskolą, kuri laikui bėgant bus grąžinta iš šių pajamų, – teigė ji. – G-7 lyderiai jau buvo aiškiai pasakę, kad neatšaldys šio turto, kol Rusija neatlygins žalos, kurią padarė Ukrainai.“

Kaip jau skelbta, 2022 m. prasidėjusios invazijos akivaizdoje G-7 šalys narės imobilizavo beveik 280 mlrd. JAV dolerių vertės Rusijos turto. Naujausias žingsnis leidžia panaudoti palūkanas, gautas už šį įšaldytą turtą, kurios per metus siekia apie 2,6-3,6 mlrd. JAV dolerių.


Šiame straipsnyje: JAVJanet YellenG-7įšaldytas Rusijos turtasvagystėkaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių