JAV miestų merai ragina Senatą sugriežtinti ginklų kontrolės įstatymus

  • Teksto dydis:

Daugiau nei 200 įvairių Jungtinių Valstijų miestų merų parašė atvirą laišką respublikonų ir demokratų partijų lyderiams Senate.

Laiške senatoriai raginami užbaigti vasaros atostogas ir priimti ginklų kontrolės įstatymus.

Be kitų miestų merų, laišką pasirašė ir El Paso bei Deitono merai. Būtent šiuose miestuose savaitgalį įvyko šaudynės, kuriose žuvo 31 žmogus.

„Politika per ilgai trukdė veikti, galiu jums pasakyti, kad politika atrodo labai bjauriai, kai jūsų draugai ir kaimynai žūsta ar būna sužeidžiami“, – tvirtino Deitono merė Nan Whaley.

„Mūsų miestų saugumas nėra partinis klausimas“, – pridūrė Merų konferencijos pirmininkas Bryanas Barnettas.

Du įstatymų projektai, kuriais siekiama sugriežtinti ginklus įsigyti norinčių asmenų patikrą, anksčiau šiemet buvo priimti demokratų daugumos Atstovų Rūmuose, tačiau iki šiol respublikonų valdomas Senatas blokavo bandymus sugriežtinti ginklų kontrolę.

„Greitas šių įstatymų priėmimas yra būtinas žingsnis, siekiant sumažinti išpuolius mūsų šalyje“, – teigiama merų laiške senatoriams.

Trečiadienį Donaldas Trumpas apsilankė El Pase ir Deitone, tačiau jo vizitas nepraėjo be nepasitenkinimo.

Kritikai kaltina prezidentą, kad šis su savo prieš migrantus ir politinius priešininkus nukreipta retorika skatina rasizmą šalyje.

Manoma, kad El Paso šaulys buvo prieš lotynų amerikiečius nusiteikęs baltųjų viršenybės idėjų propaguotojas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Indėnų protėvių dvasios į karo kelią išėjo.

jei

jei portretas
rasistmarionete nepasirupins laisvu ginklu pardavineimu tai prives prie pilietinio karo kuris jau vyksta o jo /kede. jau traska.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių