JAV teigimu, „Hamas“ nenori, kad įkaitėmis laikomos moterys papasakotų, kaip su jomis buvo elgiamasi

Vienas JAV pareigūnas pirmadienį pareiškė, kad greičiausiai „Hamas“ nenori paleisti įkaitėmis laikomų moterų, todėl nutrūko ir pertrauka kovose, per kurią įkaitai buvo mainomi į kalinamus palestiniečius, nes „Hamas“ nenori, kad moterys viešai kalbėtų apie seksualinį smurtą.

Izraelis pristabdė puolimą „Hamas“ valdomame Gazos Ruože, kai dėl to buvo susitarta tarpininkaujant JAV ir Katarui, siekdamas išlaisvinti maždaug 240 įkaitų, paimtų per spalio 7 d. „Hamas“ išpuolius, kai į Izraelį įsiveržę palestiniečių teroristai nužudė 1,2 tūkst. žmonių, daugiausia civilių. Penktadienį paliaubos nutrūko ir kovos atsinaujino. Izraelio kariškių teigimu, Gazos Ruože tebelaikomi mažiausiai 137 įkaitai.

„Atrodo, kad viena iš priežasčių, kodėl jie nenori atiduoti įkaitėmis laikomų moterų, ir viena iš priežasčių, kodėl pertrauka nebuvo pratęsta, yra ta, kad jie nenori, jog moterys papasakotų, kas joms nutiko nelaisvėje“,  – žurnalistams sakė Valstybės departamento atstovas Matthew Milleris, bet atsisakė pateikti daugiau informacijos apie elgesį su moterimis. Vis dėlto, jo teigimu, JAV „neturi pagrindo abejoti“ pranešimais apie „Hamas“ teroristų vykdytą seksualinį smurtą.

Izraelio policija taip pat tiria seksualinio smurto įkalčius per spalio 7 d. išpuolius. Vienas aukšto rango policijos pareigūnas neseniai sakė Izraelio parlamentui, kad per tyrimą surinkta daugiau nei 1,5 tūkst. parodymų. Įtarimai apima grupinį išžaginimą ir pomirtinį žalojimą.

M. Milleris sakė, kad Izraelis „išsamiai informavo JAV“ apie savo išvadas dėl spalio 7 d. užpuolimo, nors JAV pareigūnų nebuvo vietoje, kad galėtų pateikti nepriklausomus vertinimus. Pasak M. Millerio, JAV palaiko Izraelio veiksmus siekiant patraukti „Hamas“ atsakomybėn už įvykdytus žiaurumus.

Pirmadienį „Hamas“ atmetė kaltinimus išžaginimu ir seksualiniu smurtu, tvirtino, jog tai neva „nepagrįstas melas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip tu

Kaip tu portretas
besielgtum,papasakos vistiek "kaip reikia".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių