K. Harris kampanija skelbia per liepą surinkusi 310 mln. dolerių aukų

Kamalos Harris (Kamalos Haris) kampanija penktadienį pranešė, kad liepą surinko 310 mln. dolerių (284,7 mln. eurų) – daugiau nei dvigubai daugiau nei jos tikėtinas varžovas JAV prezidento rinkimuose Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas).

Didžioji dalis naujų lėšų įplaukė paaiškėjus, kad rinkimų kovoje ji keičia Joe Bideną (Džo Baideną).

Atrodo, kad K. Harris kampanija paskatino atverti savo pinigines tiek stambius, tiek smulkesnius rėmėjus. Padėtis kardinaliai pasikeitė po prasto J. Bideno pasirodymo debatuose.

Į 310 mln. dolerių sumą, kuri, K. Harris kampanijos teigimu, yra didžiausia 2024 metų cikle, įeina daugiau nei 200 mln. dolerių (183,6 mln. eurų) aukų, paaukotų per vieną savaitę po to, kai J. Bidenas pasitraukė iš rinkimų ir parėmė savo viceprezidentę, kad ši taptų Demokratų partijos kandidate.

Pareiškime teigiama, kad ši suma atspindi kampanijos, Demokratų nacionalinio komiteto ir bendrų lėšų rinkimo komitetų surinktus pinigus iš daugiau nei trijų milijonų aukotojų.

Du trečdalius sumos atsiuntė pirmą kartą aukojantys asmenys, teigė kampanija, pavadinusi liepą geriausiu lėšų rinkimo mėnesiu prezidento rinkimų istorijoje.

Palyginti su birželio mėnesiu, kai J. Bidenas vis dar buvo kandidatas, Z kartos aukotojų skaičius išaugo daugiau nei dešimteriopai, o tūkstantmečio kartos aukotojų skaičius padidėjo daugiau nei aštuonis kartus.

Tuo metu tokios grupės kaip „Juodaodės moterys už Harris“, „Lotynų amerikietės už Harris“ ir net viena, pavadinta „Baltieji vyrukai už Harris“, surinko daugiau kaip 20 mln. dolerių (18,3 mln. eurų).

Per tą patį mėnesį D. Trumpo kampanija surinko 138,7 mln. dolerių (127,2 mln. eurų), teigiama jos ketvirtadienį paskelbtame pranešime žiniasklaidai.

Taigi, buvusio respublikonų prezidento kasoje yra 327 mln. dolerių (300 mln. eurų), o K. Harris – 377 mln. dolerių (345,9 mln. eurų).

Liepos 21 dieną, kai J. Bidenas atsiėmė savo kandidatūrą ir parėmė K. Harris, D. Trumpo kampanija dėl sugrįžimo į Baltuosius rūmus susidūrė su chaosu.

„Milžiniška parama, kurios sulaukėme per trumpą laiką, aiškiai rodo, kad Harris koalicija yra mobilizuota, auga ir pasirengusi įdėti darbo, kad lapkritį nugalėtų Trumpą“, – sakė kampanijos vadovė Julie Chavez Rodriguez (Džuli Čaves Rodriges).

Be to, K. Harris palankumo reitingai šoktelėjo, o D. Trumpo pastarųjų dienų niekuo nepagrįstas pareiškimas, esą jo oponentė nusprendė „tapti juodaode“, siekdama politinės naudos, sukėlė pasipiktinimo audrą.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
Tik už D. Trumpą. Haris tinkama tik madų šou.

tai

tai portretas
rotsildu uzvaldyti kapitalistyniai melagiai p=0
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių