Kanada skirs beveik 30 mln. eurų Čekijos iniciatyvai nupirkti Ukrainai sviedinių

Kanada skirs 40 milijonų Kanados dolerių (apie 27,62 mln. eurų) Čekijos iniciatyvai nupirkti Ukrainai artilerijos sviedinių trečiosiose šalyse.

Kaip praneša „Ukrinform“ korespondentas, tai Otavoje pareiškė Kanados gynybos ministras Billas Blairas, apibendrindamas Ramšteino formato kontaktinės grupės posėdžio rezultatus.

„Per diskusijas Ukrainos atstovai atvirai kalbėjo apie tai, kad skubiai reikia daugiau artilerijos sviedinių. Kol kas mes kartu su savo partneriais Kanados pramonėje dirbame, kad padidintume 155 mm kalibro sviedinių gamybą. Palaikydama Čekijos iniciatyvą perduoti Ukrainai daug artilerijos amunicijos, Kanada aktyvina pastangas, kad patenkintų vieną iš skubiausių Ukrainos gynybos poreikių“, – sakė B. Blairas.

Anot jo, šios lėšos leis skubiai pristatyti į Ukrainą kelis tūkstančius šaudmenų.

B. Blairas pridūrė, kad Kanada taip pat perduos Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms naktinio matymo prietaisų už 5,7 mln. JAV dolerių (5,25 mln. eurų), kurie bus įsigyti iš Kanados bendrovės „Twenty20 Insight“.

Anksčiau šį mėnesį B. Blairas pranešė, jog vyriausybė nedelsdama skirs 4,4 mln. Kanados dolerių (apie 3 mln. eurų) trims Kanados ginklų ir šaudmenų gamintojams, kad šie „parengtų detalius planus, kaip modernizuoti ir padidinti 155 mm kalibro sviedinių gamybą“.

 


Šiame straipsnyje: Billas Blairaskaras UkrainojeČekijašaudmenyssviediniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių