Kinija stabdo vizų išdavimą Japonijos piliečiams

Kinija nuo antradienio stabdo vizų išdavimą Japonijos piliečiams, pranešė jos ambasada Tokijuje, taip veikiausiai reaguodama į Japonijos apribojimus kinų keliautojams dėl padidėjusio COVID-19 atvejų skaičiaus.

Anksčiau antradienį Pekinas paskelbė stabdantis turistinių ir verslo vizų išdavimą Pietų Korėjos piliečiams, taip atsakydamas į reikalavimą kinų keliautojams pateikti neigiamą COVID-19 testo atsakymą.

Internete paskelbtame trumpame Kinijos ambasados Seule pranešime sakoma, kad draudimas išduoti trumpalaikes vizas bus taikomas tol, kol Pietų Korėja atšauks savo „diskriminacines priemones“ į šalį atvykstantiems kinams.

Daugiau detalių nepateikiama, bet Kinija yra pagrasinusi imtis atsakomųjų veiksmų prieš šalis, reikalaujančias, kad keliautojai iš Kinijos pateiktų neigiamą COVID-19 testo, atlikto ne anksčiau kaip 48 val. prieš kelionę, atsakymą.

Kinija to paties reikalauja iš atvykstančių keliautojų. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) kaltina Pekiną neskelbiant duomenų apie COVID-19 protrūkio Kinijoje mastą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Šaunuoliai kinai. Dabar tą patį reikia padaryti ir geiropiniams kvailiams, pirmiausiai Lietuvai. Neįleisti į savo aerouostus net tranzitui. Tegul mūsų šakalienės pasilieka Taivanyje visiems laikams.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių