Kovoja su šlapinimusi viešoje vietoje: galite gauti atgal

Vokietijoje Gelzenkircheno centrinė stotis pavargo nuo to, kad ant jos sienų nuolat šlapinamasi, ir nusprendė pavaryti atgal. Ir iš tikrųjų kai kurios stoties sienos ir betoninės atramos dabar nudažytos tikrai ypatingais dažais ir šlapintis ant jų pavojinga.

Gelzenkircheno pagrindinėje geležinkelio stotyje nuo šiol skelbiama kova su šlapinimusi bet kur, o tiksliau ant jos sienų.

„Šlapimu jau dvokia mažiau. Tai jau malonu“, – teigė vyras.

„Geras būdas – galima pabandyti ir taip. Bet tik laikas parodys, ar pasiteisins“, – sakė vyras.

„Manau, kad tai yra fantastiška. Tikiuosi, kad bus šiek tiek švariau“, – kalbėjo moteris.

Problemos sprendimas – spalvingi betoniniai stulpai, nes ant jų nelabai pasišlapinsi.

Kaip tai veikia? Plokščios kolonos padengtos specialiais dažais. Itin hidrofobiniais – tai reiškia, kad jie labai atstumia vandenį. Dėl to tokie skysčiai kaip šlapimas nuo jų atšoka.

Bet padaryta dar daugiau. Paviršiaus faktūra parinkta tokia, kad dažų paviršiaus plotas būtų kuo didesnis, todėl šlapimas ne tik neprilimpa, jis smarkiai atšoka atgal ant kelnių.

Galima pabandyti su vandens pistoletu, žinoma, pripildytu vandens. Su geru slėgiu bandant iš maždaug pusės metro atstumo – tikrai veikia. Purslai beveik tiek pat lekia atgal.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Bet kaip dėl Gelzenkircheno gyventojų – ar jiems kada nors teko šlapintis necivilizuotai?

„Avariniu atveju – taip, bet tik avariniu atveju“, – teigė vyras.

„Taip, kartais parke, krūmuose, bet tikrai ne mieste“, – aiškino vyras.

„Tik virš lietaus šulinio grotelių“, – sakė vyras.

Dėl stoties neprisipažino niekas, bet pirminiai eksperimento rezultatai Gelzenkirchene rodo, kad šlapimo balos priešais betoninius stulpus jau sumažėjo.

Po šių bandymų bus tiriama, ar būtų prasmės panaudoti tokius dažus ir kitose miesto vietose. Iki šios dienos Gelzenkircheno merija dažams nuo šlapinimosi išleido 5 tūkst. eurų.

Beje, už šlapinimąsi tokiose viešose vietose Vokietijoje gresia bauda iki 100 eurų. Jei netinkamai atlikdamas gamtinius reikalus būsite pagautas su įkalčiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Ištaškė tiek pinigų kažkokiems dažams.O tualetą pastatyti nedaėjo.Tai kur šlapintis?

Matas

Matas portretas
Aišku, kad reikėtų WC statyti! Kur žmogui daryti, kai niekur nėra WC, o gamta spiria - negi į kelnes?

praeive

praeive portretas
kalnieciu parke, siuo metu vyksta performansas, nuogas , tik su maziausiu rubu diedas, girtas, kabinejasi prie zmoniu, kitas ant suolo mirga, trecias kazka sukauja, tie trys suoliukai visada uzguldyti pijoku, smirda is tolo,
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių