Laplandijoje – neįprastas zoologijos sodas: čia gyvena superžvaigždė

  • Teksto dydis:

Snieginės pelėdos susilieja su aplinka, o kai staiga atsisuka į jų pažiūrėti atvykusius zoologijos sodo lankytojus, juos kartais net išgąsdina, praneša LNK.

Tačiau Ranua laukinės gamtos parko superžvaigždė – baltoji meška Vynus. Gruodį ji daugiausia laiko snaudžia savo guolyje.

„Vynus dabar maždaug devyniolikos metų. Didžiąja savo gyvenimo dalį ji praleido čia. Šiuo metų laiku Vynus reikia poilsio, nes laukinėje gamtoje poliarinės meškos būtent dabar susilaukia jauniklių ir eina į savo urvą“, – pasakojo zoologijos sodo direktorė Heini Niinimaki.

Orams atšilus kasmet šimtai žmonių važiuoja pažiūrėti būtent į ją. Šįkart Vynus pasirodyti nesiteikė – liko savo guolyje. Todėl dalis lankytojų šiek tiek nusiminė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Atvykau į zoologijos sodą, nes norėjau pamatyti baltąją mešką, nes Afrikoje jų neturime“, – sakė mainų studentė iš Pietų Afrikos Tsungi Chokuda.

Laukinės gamtos mėgėjai gali pamatyti ir vilkus. Šiuo metu laukinės gamtos parke gyvena šeima, kurią sudaro suaugusiųjų pora ir du pusantrų metų jaunikliai.

„Vilkai – ypač socialūs gyvūnai. Jie tarsi šeima, todėl tarpusavio ryšys jiems be galo svarbus. Vilkams būtina palaikyti ryšį su savo grupe“, – aiškino zoologijos sodo direktorė.

Ranua laukinės gamtos parkas – vienintelis arktinių gyvūnų parkas visoje Skandinavijoje. Jame gyvena ir dvi poliarinės lapės, turinčios storą kailį ir mėgstančios užkasti maistą sniege.

Skaičiuojama, kad Suomijoje liko vos dešimt poliarinių lapių. Ši rūšis sparčiai nyksta, nes jų guolius vis dažniau užima rudosios lapės. Parke taip pat gyvena kelių rūšių šiauriniai elniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių