Latvija uždraudė grūdų importą iš Rusijos ir Baltarusijos

Latvija uždraudė grūdų ir kitų žemės ūkio bei pašarų produktų importą iš Rusijos ir Baltarusijos. Importo draudimas taip pat reiškia, kad iš abiejų kaimyninių valstybių nebus leidžiama įvežti šių prekių ir iš trečiųjų šalių. Tačiau jos ir toliau galės būti gabenamos per Latviją tranzitu.

Įstatymo pataisa, kurią ketvirtadienį priėmė parlamentas, siekiama užkirsti kelią Rusijai ir Baltarusijai bei jų bendrovėms gauti papildomų pajamų iš produktų eksporto į Latviją, kuriomis gali būti  finansuojamas karas Ukrainoje. Atitinkama tvarka kol kas galios iki 2025 m. liepos 1 d. Ją dar turi patvirtini prezidentas Edgaras Rinkevičius.

Įsigaliojus draudimui, vyriausybė per dvi savaites turės pateikti sąrašą žemės ūkio ir pašarų produktų, kurių iš Rusijos ir Baltarusijos negalima įvežti į Latviją. Iki 2025 m. kovo 1-osios taip pat turi būti pateikta ataskaita apie importo draudimo poveikį Latvijos ekonomikai, sakoma parlamento pranešime.

Žemės ūkio ministerijos duomenimis, žemės ūkio produktų importas iš Rusijos į Latviją per pirmuosius dešimt praėjusių metų mėnesių siekė 280 mln. eurų. Tai atitinka 12 proc. viso ES importo.


Šiame straipsnyje: Latvijauždraudė grūdų importąRusijaBaltarusijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių