Latvijos policija: galimos provokacijos per Rusijos prezidento „rinkimus“

Latvijos policija perspėjo, kad gali būti provokacijų per Rusijos prezidento „rinkimus“, ir patikino, kad neleis kelti riaušių ir griežtai reaguos į visus mėginimus šlovinti ir pateisinti Rusijos karą prieš Ukrainą.

„Matome, kad didelė dalis Rusijos piliečių, kurie eis balsuoti, yra V. Putino šalininkai“, – sakė Latvijos policijos vadovas Armandas Rukas, kurį cituoja portalas LSM. „Netikime demokratiniais Rusijos Federacijos prezidento rinkimais, todėl vertiname riziką žmonių, ketinančių balsuoti už dabartinį režimą, veiksmų kontekste“, – pridūrė jis.

Policija jau anksčiau pranešė kontroliuosianti žmones, atvyksiančius balsuoti į Rusijos ambasadą Rygoje. Pareigūnai tikrins, ar Rusijos piliečiai turi teisę būti Latvijos teritorijoje.

Patikrinimo metu gali paaiškėti buvimo Latvijos teritorijoje taisyklių pažeidimo atvejų, dėl kurių bus pradėta konkretaus asmens išsiuntimo iš šalies procedūra. Todėl ten taip pat budės Pilietybės ir migracijos tarnybos atstovai.

Be to, Rusija gali nusiųsti prie sienų su Baltijos šalimis autobusų, kuriuose bus organizuojamas balsavimas. Todėl visiems sieną kertantiems asmenims bus taikoma sugriežtinta kontrolė, pranešė Latvijos pasieniečiai.

Kaip trečiadienį informavo Didžiosios Britanijos gynybos ministerija, laikinai okupuotose Ukrainos teritorijose prasidėjo išankstinis balsavimas kovo 15-17 dienomis vyksiančiuose vadinamuosiuose Rusijos prezidento rinkimuose, o Rusijos valdžia deda visas pastangas, kad juose dalyvautų kuo daugiau ukrainiečių.

Trečiadienį Latvijos Saeimos Užsienio reikalų komisija pareiškė, kad Ryga nepripažins Rusijos prezidento rinkimų okupuotose ir aneksuotose Ukrainos teritorijose rezultatų.


Šiame straipsnyje: LatvijaprovokacijosRusijaprezidento rinkimaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių