Lenkija žada surengti referendumą dėl ES susitarimo dėl migrantų

  • Teksto dydis:

Lenkija surengs nacionalinį referendumą dėl Europos Sąjungos susitarimo dėl pabėgėlių priėmimo, ketvirtadienį pareiškė valdančiosios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) lyderis Jaroslawas Kaczynskis (Jaroslavas Kačinskis).

Pagal anksčiau šį mėnesį pasiektą preliminarų susitarimą ES šalys, atsisakiusios priimti pabėgėlius, privalės mokėti 20 000 eurų už kiekvieną asmenį į Briuselio valdomą fondą.

Varšuva kartu su Budapeštu balsavo prieš pasiūlymą, o Lenkijos dešinioji valdžia pasmerkė perkėlimo schemą.

„Mes su tuo nesutiksime, su tuo nesutinka ir lenkų tauta, dėl to turi būti surengtas referendumas... ir mes tokį referendumą surengsime“, – parlamente sakė įtakingiausiu Lenkijos politiku laikomas J. Kaczynskis.

„Lenkijos gyventojai turi pasisakyti šiuo klausimu“, – pridūrė jis per debatus dėl ES susitarimo.

Lenkija priėmė daugiau kaip milijoną ukrainiečių pabėgėlių, kurie pabėgo iš savo šalies po Rusijos invazijos 2022 metų vasarį, tačiau valdžia ilgą laiką priešinosi migrantų persikėlimui iš Graikijos ar Italijos.

„Tai ne migracijos paktas, o diktatas, kuriuo siekiama kultūriškai pakeisti Europą“, – Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis) teigė įstatymų leidėjams.

„Tai Seimas, o ne Bundestagas, ir mes turime pilną teisę ir pareigą balsuoti už Lenkijos interesus“, – sakė M. Morawieckis.

„Mes, lenkai, puikiai žinome, kas yra užuojauta ir solidarumas. Niekas mūsų solidarumo neišmokys, ypač vokiečiai“, – pridūrė jis.

Šiais metais Lenkijoje vyks parlamento rinkimai, kuriuose valdančioji partija PiS šiuo metu pirmauja prieš liberalų opozicinį „Pilietinės platformos“ (PO) bloką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neabejingas lietuvis

Neabejingas lietuvis portretas
99% lenkų, neabejoju, prabalsuos teisingai už nei vieno migranto nepriėmimą. Kiekvienas iš tų kitataučių yra pavojus mūsų nacionaliniam saugumui! Tai yra kito mentaliteto ir kitos kultūros žmones. Jie nepasikeičia net ir po daugelio metų gyvenimo vakaruose. Jų vaikai , anūkai, kurie čia gims ir užaugs, vistiek netaps europiečiais ir elgsis kaip laukiniai. Tuo tarpu Lietuvos valdžia jau mąsto apie darbininkų iš Nigerijos atvežimą. Jie visai pablūdo? Kažkas labai nori, kad Lietuvoje susikurtų getai, kur paprastiems lietuviams būtų pavojinga vaikščioti, o migrantai su peiliais imtų puldinėti vidury dienos mūsų vaikus? Jokių kitataučių čia nereikia, ir taškas. Valdžia turi susimąstyti apie pasekmes ir nepriimti nei vieno juodaodžio arba arabo.

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Pilnai pritariu lenkijos siekiams ir jų pozicijai , ES SIEKIA SUNAIKINTI MAŽESNES VALSTYBES , AČIU LENKAMS , KAD TURI DRĄSOS PASIPRIEŠINTI SAVO TAUTOS BŪSIMAM GENOCIDUI , o ką daro LIETUVOS KOLOBORANTAI , NIEKO tikriausiai ir pritarė tokiam veiksmui .

Lenkai kieti

Lenkai kieti portretas
O musiskiai klerkai jauciu prives juoduku, jau geriau ln sumoketi kad atsiknistu ta ES, nes po to galo nebus -ju vis dauges ir dauges; ir turesim su machetem gatvem lakstanciu ir cia
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių