Lenkijos gynybos ministras apkaltino opoziciją dėl planų mažinti ginkluotąsias pajėgas

  • Teksto dydis:

Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas (Marjušas Blaščakas) penktadienį apkaltino naują ministrų kabinetą siekiančią formuoti opoziciją, kad ši per ateinančią kadenciją siekia sumažinti karių skaičių.

Rinkimų kampanijos metu opozicijos politikai teigė, kad planai padidinti ginkluotąsias pajėgas iki 300 tūkst. karių yra neįgyvendinami dėl mažėjančio Lenkijos gyventojų skaičiaus.

Tai paskatino vyriausybės kaltinimus, kad opozicija nori sumažinti kariuomenės dydį.

„Jie ne tik nori sumažinti karių skaičių, bet ir perduoti gynybos reikalus Briuselio biurokratams“, – penktadienį socialiniame tinkle „X“ rašė M. Blaszczakas, atsakydamas į savo pirmtako, gynybos ministro Pilietinės platformos (PO) vyriausybėse 2011–2015 metais, pareiškimą.

„Tomaszas Siemoniakas (Tomašas Semoniakas) neseniai pareiškė, kad būtina stiprinti Europos integraciją gynybos srityje ir kad Europos Sąjungos kompetencija šioje srityje yra per siaura“, – rašė M. Blaszczakas.

Teigiama, kad T. Siemoniakas yra Pilietinės koalicijos (KO) kandidatas į gynybos ministrus.

„Tai reiškia, kad centras, kuriame bus priimami sprendimai dėl Lenkijos gynybos, bus ne Lenkijoje“, – sakė gynybos ministras ir pridūrė, kad „tai taip pat kenkia pagrindiniam NATO vaidmeniui“.

Tačiau T. Siemoniakas netruko aštriai atsakyti į gynybos ministro komentarus.

„Pone Blaszczakai, geriau pradėkite pakuotis daiktus ir palikite ministeriją“, – tinkle „X“ rašė T. Siemoniakas ir pridūrė, kad dabartinio ministro elgesys kelia gėdą.

Valdančiosios partijos „Teisė ir teisingumas“ (PiS) lyderis Jaroslawas Kaczynskis (Jaroslavas Kačinskis), tęsė T. Siemoniakas, kartą kalbėjo apie Europos kariuomenę.

„Būtent jis 2010 metais sakė, kad ES turėtų turėti galimybę kurti savo kariuomenę“, – teigė T. Siemoniakas.

„Nepritariu PiS lyderio nuomonei“, – sakė jis ir pridūrė, kad „tai nėra nei [tinkamas] laikas, nei [tinkama] kryptis“.

T. Siemoniakas pabrėžė, kad remia stiprų NATO aljansą, nes jis yra šalies saugumo pagrindas, tačiau jis taip pat sakė, kad ES turėtų „papildyti mūsų ir mūsų sąjungininkų gynybinius pajėgumus, nes tai atitinka Lenkijos interesus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
per 30 metu lenkai neissivale nuo rusu,,,,gaila..maskvos snipai prikemsa dudos mersa blakiu,,,,,kada pabaiga?

Kad

Kad portretas
paskutini mazinima Soledare - visai ne lenku opozicija padare!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių