„Meduza“: Rusijos parlamentas priėmė įstatymo projektą dėl nuteistųjų šaukimo į karinę tarnybą

  • Teksto dydis:

Rusijos žemieji parlamento rūmai, Dūma, per antrąjį ir trečiąjį svarstymą priėmė įstatymo projektą dėl galimybės į karinę tarnybą šaukti nuteistuosius, antradienį paskelbė nepriklausomas portalas „Meduza“

Šį įstatymo projektą dar turi patvirtinti aukštieji parlamento rūmai – Federacijos Taryba – ir pasirašyti prezidentas Vladimiras Putinas, o tai paprastai tėra formalumas.

Įsigaliojus šiam įstatymui, nuteistieji, taip pat asmenys, kaltinami ir įtariami padarę nusikaltimą, galės būti atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės mainais už išvykimą į frontą Ukrainoje, kur jau beveik 16 mėnesių tęsiasi Maskvos pradėtas karas.

Rusijos privačios karinės bendrovės „Wagner“, vadovas Jevgenijus Prigožinas pernai važinėjo po Rusijos kalėjimus, siekdamas įtikinti kalinius kovoti „Wagner“ grupės gretose Ukrainoje, žadėdamas jiems amnestiją grįžus, jei jie išgyvens.

J. Prigožinas praėjusį mėnesį sakė, kad maždaug 10 tūkst. kalinių, kuriuos jis užverbavo kovoti Ukrainoje, žuvo mūšio lauke provakarietiškoje šalyje.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijakaliniaiįstatymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių