Nepriklausomas kandidatas R. F. Kennedy tikriausiai trauksis iš JAV prezidento rinkimų kovos

  • Teksto dydis:

Nepriklausomas kandidatas į JAV prezidento postą Robertas F. Kennedy jaunesnysis, anot žiniasklaidos, tikriausiai trauksis iš rinkimų kovos. „The New York Times“, remdamasis anoniminiais šaltiniais, pranešė, kad jis atsisakys kandidatavimo ir parems respublikoną Donaldą Trumpą. Stotis CNN savo ruožtu citavo du anoniminius šaltinius, teigusius, kad R. F. Kennedy apie savo pasitraukimą tikriausiai paskelbs penktadienį.

Naujausia politikos portalo „The Hill“ apklausa šią savaitę parodė, kad R. F. Kennedy remia 8,7 proc. rinkėjų. Anot ekspertų, jo balsai keliose vadinamosiose svyruojančiose valstijose gali būti labai svarbūs atkaklioje D. Trumpo ir jo konkurentės Kamalos Harris kovoje.

R. F. Kennedy rinkimų štabas trečiadienį paskelbė, kad nepriklausomas kandidatas penktadienį Arizonoje kreipsis į žmones ir „kalbės apie dabartinį istorinį momentą ir savo kelią į ateitį“. Tą dieną Arizonoje numatytas ir D. Trumpo rinkimų kampanijos renginys.

Antradienį D. Trumpas stočiai CNN sakė, kad savo pergalės atveju „tikrai“ būtų atviras R. F. Kennedy darbui vyriausybėje ir pavadino jį „nuostabiu“ ir „labai protingu“.

R. F. Kennedy jaunesnysis yra buvusio generalinio prokuroro ir kandidato į prezidentus Roberto F. Kennedy, kuris buvo nušautas 1968 m., sūnus. Penkeriais metais anksčiau nuo šūvių žuvo šio brolis, tuometinis JAV prezidentas Johnas F. Kennedy‘is.

Aplinkosaugos teisininkas ir užkietėjęs vakcinacijos priešininkas R. F. Kennedy jaunesnysis rinkimų kovoje laikomas autsaideriu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių