Sakartvelo valdantieji partija pareiškė uždrausiantys pagrindinį opozicinį judėjimą

  • Teksto dydis:

Sakartvelo valdančioji partija „Sakartvelo svajonė“ pergalės atveju spalį vyksiančiuose parlamento rinkimuose pažadėjo uždrausti didžiausią opozicinę jėgą – Vieningąjį nacionalinį judėjimą (UNM).

Apie tai trečiadienį pranešė portalas „Politico“.

Antradienį socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtame pareiškime „Sakartvelo svajonė“ apkaltino UNM dėl 2008 metais vykusio Rusijos ir Sakartvelo karo ir be jokių įrodymų teigė, kad partija nori atidaryti „antrąjį frontą“ vykstančiame Rusijos ir Ukrainos kare.

„Gavę konstitucinę daugumą, pradėsime teisinį procesą, kurio metu Vieningasis nacionalinis judėjimas ir visos jo satelitinės ar vėlesnės partijos bus pripažintos prieštaraujančiomis Konstitucijai“, – priduriama pareiškime.

Tačiau net ir neturėdama konstitucinės daugumos „Sakartvelo svajonė“ jau galėtų kreiptis į Konstitucinį teismą, kad šis uždraustų partiją.

UNM įkūrė ir ilgą laiką jam vadovavo buvęs šalies prezidentas Michailas Saakašvilis, kuris jau daugelį metų kalinamas dėl kaltinimų piktnaudžiavimu valdžia.

Advokatai, gydytojai ir žmogaus teisių organizacijos ne kartą išreiškė nerimą dėl blogėjančios jo sveikatos būklės kalėjime ir ragino jį paleisti dėl medicininių priežasčių.

Valdančioji partija taip pat pareiškė, kad nori pataisyti konstituciją ir „taikiai atkurti“ Sakartvelo teritorinį vientisumą, kad jis „atitiktų naująją tikrovę“. Nors detalių nenurodė, tai sukėlė opozicijos nuogąstavimus, kad tai gali reikšti nuolaidas Rusijai.

Rusai praėjusiais metais grasino aneksuoti Sakartvelo separatistinius Pietų Osetijos ir Abchazijos regionus.

Parlamento rinkimai Sakartvele vyks spalio 26-ąją. Birželį šešios opozicinės partijos susitarė dirbti kartu, kad nuverstų valdančiąją partiją, kuri, jų teigimu, žlugdo šalies siekį įstoti į ES.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių