O. Scholzas kalbėdamas su B. Netanyahu išreiškė susirūpinimą dėl regioninio karo

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas sekmadienį kalbėdamas telefonu su Izraelio ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu, išreiškė susirūpinimą dėl regioninio karo Artimuosiuose Rytuose pavojaus, pranešė Vokietijos vyriausybės atstovas.

Pokalbis įvyko vieną dieną po to, kai dėl Izraelio antskrydžio prieš mokyklą Gazoje, kaip pranešama, žuvo dešimtys civilių, o Vokietijos užsienio reikalų ministerija vėliau pavadino šiąataką „nepriimtina“ ir paragino nutraukti ugnį.

O. Scholzas sakė B. Netanyahu, kad Vokietijos vyriausybė griežtai smerkia Irano, Libano „Hezbollah“ kovotojų ir kitų grasinimus Izraelio ir jo piliečių saugumui, teigė atstovas spaudai Wolfgangas Büchneris.

Kancleris pabrėžė būtinybę „nutraukti destruktyvią atsakomojo smurto spiralę, sumažinti įtampą ir konstruktyviai dirbti siekiant deeskalacijos“, pridūrė atstovas spaudai.

O. Scholzas taip pat pakartojo, kad atėjo laikas užbaigti susitarimą dėl paliaubų Gazoje ir palestiniečių teritorijoje kovotojų laikomų įkaitų paleidimo.

Jis sakė, kad „daug karinių tikslų“ kovoje su „Hamas“ pasiekta, tačiau žmonių kančios Gazos ruože tęsiasi ir yra „milžiniškos“.

Pastaruoju metu susirūpinimas dėl gaisro Artimuosiuose Rytuose išaugo. Iranas ir jo sąjungininkų kovotojai paskelbė planuojantys atsakomuosius smūgius Izraeliui po dviejų pagrindinių „Hamas“ ir „Hezbollah“ veikėjų nužudymo.

„Visam regionui skubiai reikia JAV, Egipto ir Kataro pasiūlytų humanitarinių paliaubų ir įkaitų paleidimo. Dabar reikia skubiai pasinaudoti šia galimybe palengvinti žmonių kančias“, – rašoma Vokietijos Užsienio reikalų ministerijos pranešime platformoje „X“.

Jame taip pat kritikuojamas „Hamas“ už tai, kad ši grupuotė naudojasi civiliais kaip gyvais skydais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vajezus, kokie tie gelezinkelio stoties kurwos susirupine?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių