O. Scholzas po šaudymo Miunchene: antisemitizmui ir islamizmui čia nėra vietos

  • Teksto dydis:

Vokietijos policijai ketvirtadienį nušovus prie Izraelio konsulato Miunchene šaudžiusį vyrą, šalies kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) pareiškė, kad „antisemitizmui ir islamizmui čia [Vokietijoje] nėra vietos“.

„Greita gelbėjimo tarnybų reakcija Miunchene galbūt užkirto kelią kažkam baisaus, kas priešingu atveju šiandien galėjo įvykti“, – parašė jis socialiniame tinkle „X“.

Bavarijos vidaus reikalų ministras anksčiau ketvirtadienį pranešė, kad Vokietijos policija nukovė asmenį, pradėjusį šaudyti į pareigūnus netoli Miuncheno centre esančio nacių istorijos dokumentavimo centro ir Izraelio konsulato.

„Policija ginkluota jėga reagavo į nusikaltėlį, kuris turėjo šautuvą ir paleido kelis šūvius“, – sakė Joachimas Herrmannas (Joachimas Herrmanas). Pasak jo, šaulys nuo patirtų sužeidimų mirė.

Miuncheno policija anksčiau socialiniame tinkle „X“ parašė, kad pareigūnai pastebėjo asmenį, kuris, kaip įtariama, turėjo šaunamąjį ginklą. Pareigūnams panaudojus tarnybinius ginklus šis asmuo buvo sužeistas, sakoma pranešime.

Policija tuomet nepaskelbė jokių konkrečių aplinkybių, įskaitant tai, ar incidentas susijęs su netoliese esančiu istorijos centru ir diplomatine atstovybe.

Miuncheno nacionalsocializmo istorijos dokumentavimo centras įsikūręs buvusios nacių partijos būstinės vietoje, netoli Izraelio konsulato.

Miuncheno policijos viršininkas Thomas Hampelis (Tomas Hampelis) vėliau surengtoje spaudos konferencijoje pranešė, kad iš senovinio šautuvo šaudęs asmuo, kurį pašovė policija ir kuris mirė nuo patirtų sužalojimų, yra 18 metų austras.

Vokietijos policija dar vėliau ketvirtadienį pareiškė, kad, jos manymu, vyras, kuris pradėjo šaudyti prie Izraelio konsulato Miunchene ir buvo nušautas policijos, planavo teroristinį išpuolį.

„Manoma, kad tai buvo teroristinis išpuolis, susijęs su Izraelio valstybės generaliniu konsulatu“, – sakoma bendrame Bavarijos žemės policijos ir prokuratūros pareiškime.

Žiniasklaida atkreipė dėmesį į tai, kad incidentas įvyko minint palestiniečių kovotojų įvykdytų Izraelio sportininkų žudynių per 1972-ųjų Miuncheno olimpiadą metines.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių