Palestiniečių prezidentūra sveikina „istorinį“ TTT sprendimą

  • Teksto dydis:

Palestiniečių prezidento Mahmudo Abbaso (Mahmudo Abaso) biuras palankiai įvertino Tarptautinio Teisingumo Teismo (TTT) penktadienį priimtą „istorinį“ sprendimą, kuriuo Izraelio vykdoma palestiniečių teritorijų okupacija pripažinta neteisėta.

„Prezidentūra palankiai vertina Tarptautinio Teisingumo Teismo sprendimą, laiko jį istoriniu sprendimu ir reikalauja, kad Izraelis būtų priverstas jį įgyvendinti“, – sakoma per oficialią palestiniečių naujienų agentūrą „Wafa“ paskelbtame pranešime.

M. Abbaso biuras pridūrė, kad „teismo sprendimą laiko teisingumo pergale, nes juo patvirtinta, kad Izraelio okupacija yra neteisėta“.

Palestiniečių užsienio reikalų ministerija sprendimą pavadino „lūžio momentu Palestinai, teisingumui ir tarptautinei teisei“.

„Izraelis privalo besąlygiškai nutraukti šią neteisėtą kolonijinę veiklą, o tai, mūsų nuomone, reiškia nedelsiant ir visiškai“, – pridūrė ministerija.

Jungtinių Tautų teismas penktadienį pareiškė, kad dešimtmečius trunkanti Izraelio okupacija palestiniečių teritorijose yra neteisėta ir turi būti kuo greičiau nutraukta.

JT Generalinė Asamblėja 2022 metų pabaigoje paprašė Tarptautinio Teisingumo Teismo (TTT) pateikti „patariamąją nuomonę“ dėl „teisinių pasekmių, kylančių dėl Izraelio politikos ir praktikos okupuotoje palestiniečių teritorijoje, įskaitant Rytų Jeruzalę“.

„Teismas nustatė, kad besitęsiantis Izraelio buvimas palestiniečių teritorijose yra neteisėtas“, – sakė TTT pirmininkaujantis teisėjas Nawafas Salamas (Navafas Salamas).

„Izraelis turi kuo greičiau nutraukti okupaciją“, – pridūrė jis.

Hagoje įsikūrusio teismo patariamoji nuomonė nėra privaloma.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ta turejo

Ta turejo portretas
padaryti dar 1949 metais .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių