Pasivaikščiojimas aukščiausiu tiltu Europoje: kiek kainuoja tokia atrakcija?

  • Teksto dydis:

Įspūdžių ieškotojai ir gamtos mylėtojai Italijoje nuo šiol gali apžvelgti kraštą iš paukščio skrydžio, jei tik išdrįs žengti žingsnį ant naujos konstrukcijos – net 175 metrus virš žemės pakibusio pėsčiųjų tilto. O pradėjus kelionę trauktis nebėra kur, tenka žingsniuoti pusę kilometro.

Žingsnis po žingsnio. ir taip tūkstantį kartų. Būtent tiek žingsnių reikia norint pereiti tiltą centrinės Italijos Selano provincijoje.

„Yra žmonių, kurie mano, kad tai beprotiška idėja ir net šiek tiek pavojinga, bet tai netiesa. Apmokytas personalas pritvirtina diržus ir padeda žmonėms pereiti tiltą. Saugos sistema – labai patikima ir moderni, todėl jokių problemų nekyla. Tai nepaprastai saugus tiltas. Nuo jo atsiveria vaizdas į gražų slėnį“, – pasakojo vietos meras Attilio Gubbiotti.

Tibetietiško stiliaus tiltas sujungia du Italijos kaimelius.

„Šis tiltas fiziškai jungia dvi gyvenvietes. Šimtmečius jų gyventojai kariavo vienas prieš kitą. Šis tiltas – ne tik traukia turistus, bet ir istoriškai sujungia dvi žmonių grupes, kurios dabar tapę draugais, o ne priešais“, – kalbėjo A. Gubbiotti.

Vienu metu ant tilto leidžiama lipti ne daugiau 75 žmonių. Jie turi būti prisegti saugos diržais, pritvirtintais prie lyno. Tokios atrakcijos kaina – 25 eurai.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Tiltas suprojektuotas ne tik vilioti išskirtinių asmenukių ieškotojus, bet ir tam, kad atgaivintų Selano kaimelį, kuriame nuolat mažėja gyventojų ir nebėra net restorano.

„Aplink tiltą plėtojame įvairias veiklas, nuo žygių iki važinėjimo dviračiais, jodinėjimo žirgais. Turime dar keletą didelių ir mažesnių planų. Idėja – suderinti visus šiuos planus, kad vietovė pati taptų traukos centru. Stengiamės paskatinti žmones pasilikti čia kelioms dienoms, o ne tik atvažiuoti, pereiti tiltą ir išvažiuoti“, – planais dalijosi vietos valdžios atstovas Roberto Battista.

Tiltui sukonstruoti panaudotos Europos sąjungos lėšos, iš viso – 1,5 mln. eurų.

Jis dabar – aukščiausias tibetietiško stiliaus tiltas Europoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nemokomos \\\\\.../////

Nemokomos  \\\\\...///// portretas
laidutuvės.

anonimui

anonimui portretas
Turi žinių kas nugriovė tiltą? Pasidalink tomis žiniomis, nes dabar amerikiečiai gaiš laiką tyrimams

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
Apie ukrų sunaikintą 3 kilometrų tiltą Baltimorėje nė užuominos :)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių