Politologas: teroristinis išpuolis Maskvoje pakenkė V. Putino įvaizdžiui

  • Teksto dydis:

Teroristinis išpuolis Maskvoje pakenkė Rusijos prezidento Vladimiro Putino, kaip lyderio, įvaizdžiui. Apie tai rašo ukrainiečių portalas UNIAN, remdamasis „New York Times“ analize.

Visai neseniai V. Putinas pasinaudojo savo „pergale“ Rusijos prezidento rinkimuose, kad parodytų, jog valdo situaciją. Nepraėjus mažiau nei savaitei jo saugumo tarnyba nesugebėjo užkirsti kelio daugiausiai aukų pareikalavusiam teroristiniam išpuoliui šalyje per pastaruosius 20 metų.

Politologo Aleksandro Kynevo teigimu, daugelis rusų dabar yra šokiruoti, nes „tvarkos atkūrimas visada buvo V. Putino vizitinė kortelė“.

„Rinkimai parodė iš pažiūros užtikrintą pergalę. Ir staiga pasitikėjimo pergalės fone tai yra demonstratyvus pažeminimas“, – teigė A. Kynevas.

Į rusus V. Putinas kreipėsi praėjus devyniolikai valandų po žiauraus išpuolio. Rusijos prezidentas neužsiminė apie tai, kad ataką įvykdė „Islamo valstybė“ (IS), tačiau kalbėjo apie Ukrainos įsitraukimą.

„Kyla klausimas, kiek Rusijos visuomenės patikės jo argumentais. Jie gali susimąstyti, ar V. Putinas, atsižvelgiant į invaziją ir konfliktą su Vakarais, tikrai laikosi šalies saugumo interesų, ar jis, deja, jų atsisako“, – rašė politologas.

Ir staiga pasitikėjimo pergalės fone tai yra demonstratyvus pažeminimas.

Jo nuomone, V. Putino nepaisymas JAV įspėjimo apie galimus teroristinius išpuolius, gali padidinti visuomenės skepticizmą. Opozicionieriai jį jau apkaltino, kad režimas persekioja LGBT bendruomenę, žurnalistus ir Kremliaus kritikus, o ne saugo visuomenę nuo tikrų teroristų.

Primename, kad kovo 22 dieną ginkluotų žmonių grupė apšaudė žmones „Crocus“ koncertų salėje ir padegė pastatą. Mažiausiai 137 žmonės žuvo, dar 182 buvo sužeisti.

Rusijos saugumo pajėgos kritikuojamos už tai, kad užtruko ilgai, kol atvyko į įvykio vietą. Apie įtariamųjų sulaikymą buvo pranešta kitą dieną.

Rusijos propaganda ignoruoja faktą, kad IS prisiėmė atsakomybę už išpuolį. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
nejuokinga. Putinas padare ko sieke. visi nelojalus ,bet garbinantys Rusija, pabego i uzsienius. dabar jis turi galimybe mobilizuoti visus vardan pergales- nesvarbu ar pritari, vistiek eisi. kada suprasite- norint nugalet Putina- elkis kaip Putinas. kol terlos svarsto kaip buti isrinktiems- nematyt jums laimejimu. o ir tie ,atseit nepritariantys, jei Putinas gaus ko nori- bus nupirkti (jie ne vakarieciai, uz dotacijas neatidirbs apgailetini ,prieme atseit pabegelius. uzmestos makaronais ausys, bet jauciasi reiksmingi, paplavos.

chutin puilo

chutin puilo portretas
Ką tas žudikas bažnyčioje veikia? Neužteks jam visų pasaulio žvakių, nuodėmes užglaistyti.

Putnui

Putnui portretas
Ką sėji, tą ir pjauni.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių