Prancūzijos prezidentas E. Macronas įspėja dėl pilietinio karo grėsmės

  • Teksto dydis:

Likus mažiau nei savaitei iki parlamento rinkimų, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas dar kartą įspėjo dėl kraštutinių dešiniųjų ir kraštutinių kairiųjų partijų.

Dešiniosios populistinės partijos „Nacionalinis sambūris“ (RN) ir kairiosios partijos „Nenugalėtoji Prancūzija“ (LFI) politinės programos gali privesti prie „pilietinio karo“, pareiškė E. Macronas tinklalaidėje „Generation Do It Yourself“, kuri buvo paskelbta pirmadienio vakarą.

E. Macronas, reaguodamas į savo liberalių jėgų pralaimėjimą Europos Parlamento rinkimuose ir aiškią kraštutinių dešiniųjų pergalę, paleido Nacionalinę Asamblėją ir paskelbė naujus rinkimus, kurie vyks dviem etapais birželio 30 ir liepos 7 dienomis.

Kraštutiniai dešinieji skaldo visuomenę saugumo klausimais, skirstydami žmones arba pagal religiją, arba pagal kilmę ir taip kursto galimą pilietinį karą, tinklalaidėje sakė E. Macronas. „Nenugalėtoji Prancūzija“ tuo tarpu siūlo „tam tikrą komunitarizmo formą“. Tai, prezidento teigimu, taip pat gali sukelti pilietinį karą.

Naujausiose apklausose pirmauja RN, lenkdama kairiąją stovyklą, kuriai priklauso ir LFI. E. Macrono partija yra tik trečia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių