Rusija nuteisė kalėti ukrainiečius, apkaltintus teroru ir šnipinėjimu

Rusijos ir Rusijos kontroliuojamų Ukrainos teritorijų teismai ketvirtadienį skyrė ilgas laisvės atėmimo bausmes ukrainiečiams, kuriuos apkaltino „terorizmu“ ir „šnipinėjimu“ Kyjivui.

Vienas Pietų Rusijos teismas pripažino Tetjaną Kliučko kalta dėl dalyvavimo „teroristinėje“ grupuotėje ir bandymo įvykdyti „teroro aktą“, nuteisė ją 12 metų kalėti kolonijoje.

Rostovo srities prokurorai sakė, kad T. Kliučko 2023 m. įstojo į slaptą „teroristų“ grupuotę ir buvo pasirengusi „dalyvauti rengiant ir vykdant teroro aktą Zaporižios srityje“. Dalį Pietų Ukrainos Zaporižios srities kontroliuoja Rusijos kariuomenė.

Ukrainos karinės žvalgybos HUR pareigūno nurodymu T. Kliučko gavo savadarbį sprogstamąjį įtaisą, sakė kaltintojai. 2023 m. balandį, „norėdama įvykdyti žmogžudystę, ji įdėjo šį įrenginį į vieno buto Enerhodaro mieste pašto dėžutę“, sakė prokurorai ir pridūrė, kad įtaisą aptiko kaimynai. Enerhodaro miestas yra netoli didžiulės Zaporižios atominės elektrinės, dabar kontroliuojamos Maskvos.

Rytinėje Luhansko srityje, kurią beveik visą okupuoja Rusija, aukščiausiasis teismas nuteisė ukrainietį 13 metų kalėti už šnipinėjimą, pripažinęs jį kaltu perdavus informaciją apie kariuomenės judėjimą. Prokurorai sakė, kad Jurijus Galeckis nuo 2022 m. rinko informaciją apie karių dislokacijas šiaurės rytinėje Charkivo srityje ir perdavė ją Ukrainos slaptosioms tarnyboms.

 


Šiame straipsnyje: Rusijos teismasapkaltino terorizmukaras Ukrainojenuteisė ukrainiečius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių