Vyriausybė: pirmą kartą per 50 metų Švedijoje emigrantų skaičius viršija imigrantų skaičių

Iš Švedijos išvykstančių žmonių skaičius šiemet pirmą kartą per pusę amžiaus viršys imigrantų skaičių, ketvirtadienį paskelbė šalies vyriausybė.

2022 m. į valdžią atėjusi Švedijos dešiniųjų mažumos vyriausybė, remiama kraštutinių dešiniųjų, pažadėjo sugriežtinti imigraciją.

Migracijos ministrė Maria Malmer Stenergard per spaudos konferenciją sakė, kad nuo šių metų sausio iki gegužės iš Švedijos išvyko maždaug 5700 žmonių daugiau nei imigravo. Pirminiais Švedijos statistikos departamento duomenimis, nuo metų pradžios iki gegužės imigracija per metus sumažėjo 15 procentų. Pasak vyriausybės, per tą patį laikotarpį emigracija išaugo 60 proc., o prieglobsčio prašymų skaičius toliau mažėjo ir pasiekė žemiausią nuo 1997 m. lygį.

„Prieglobsčio prašymų skaičius mažiausias per istoriją, ir toliau mažėja su prieglobsčiu susijusių leidimų gyventi, pirmą kartą per 50 metų Švedijoje yra didesnė emigracija“, – sakė M. M. Stenergard. „Ši tvarios imigracijos tendencija yra būtina, jei norime stiprinti integraciją ir mažinti socialinę atskirtį“, – pridūrė ministrė.

Nuo praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio Švedija priėmė daug migrantų, daugiausia iš konfliktų apimtų šalių, tokių kaip buvusi Jugoslavija, Sirija, Afganistanas, Somalis, Iranas ir Irakas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių