Rusijoje prasideda A. Navalno bendražygės teismas

  • Teksto dydis:

Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno bendražygė pirmadienį stojo prieš teismą Sibire dėl kaltinimų sukūrus ekstremistinę organizaciją, pirmadienį naujienų agentūrai AFP teigė teismo atstovė spaudai.

Tai yra naujausias Rusijos prezidento Vladimiro Putino režimo susidorojimo su kritikais atvejis.

Buvusiai Sibire esančio Tomsko įstatymų leidėjai Ksenijai Fadejevai, kuri 2022-ųjų sausį buvo įtraukta į teroristų ir ekstremistų sąrašą, gresia iki 12 metų kalėjimo, nurodė jos bendražygiai.

Ji taip pat vadovavo A. Navalno politiniam biurui mieste, kuriame jis buvo apnuodytas sovietų sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“, kai 2020-ųjų rugpjūtį lankėsi norėdamas prieš rinkimus paremti vietos aktyvistus.

Dar po mėnesio K. Fadejeva kartu su kitais nepriklausomais aktyvistais Sibire buvo išrinkta į Tomsko miesto tarybą, o šis žingsnis buvo įvertintas kaip Rusijos opozicijos pergalė prieš V. Putino valdymą.

Šie vietos valdžios rinkimai įvyko likus metams iki parlamento rinkimų ir buvo vertinami kaip spjūvis Kremliui, kadangi valdančiosios partijos populiarumas smuko, o visuomenėje kilo pyktis dėl sunkios ekonominės padėties.

2021 metais pareigūnai A. Navalno organizaciją paskelbė ekstremistine, todėl jos darbuotojams, savanoriams ir rėmėjams iškilo didesnė baudžiamojo persekiojimo rizika.

Daugelis jo bendražygių išvyko iš Rusijos, tačiau K. Fadejeva nesutiko trauktis ir 2021 metų gruodį buvo sulaikyta dėl kaltinimų ekstremistinės grupės organizavimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BENDRAŽYGĘ...PAS BENDRAŽYGĮ...

BENDRAŽYGĘ...PAS BENDRAŽYGĮ... portretas
Dviems kameroje gal bus linksmiau...Prie to anekdotas. Vienas paleistuvis žemėje numirė ir pateko į pragarą. Jį aplankę pažįstami pasipiktino, pamatę tokią sceną pragare - jam ir čia mergos sėdi ant kelių, o ant stalo degtinė, šampanas su taurėmis...Lankytojai pasipiktinę klausia, kodėl tokia neteisybė? Paleistuvis paaiškino, kad merga be skylių, o taurės skylėtos...

Vatnykas

Vatnykas portretas
Navalnines žiurkes -į kalėjimą.

tukas

tukas  portretas
Štai tau kiek Lietuvoje kraujagerio Putino draugų šeši komentarai ir visi komunistinio fašizmo dvokiantys
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių