Rusijoje sulaikytas prancūzas, kaltinamas pažeidęs „užsienio agentų“ taisykles

Rusija ketvirtadienį pranešė, kad Maskvoje buvo sulaikytas Prancūzijos pilietis, kuriam pareikšti kaltinimai rinkus karinę informaciją ir neprisiregistravus kaip „užsienio agentui“.

Rusijoje pagal įstatymus reikalaujama, kad visi, gaunantys paramą iš užsienio arba yra veikiami „užsienio įtakos“ užsiregistruotų kaip „užsienio agentai“, o šiuo įstatymu jau yra pasinaudota kaip pretekstu areštuoti asmenis, kuriems vėliau būdavo pareiškiami rimti kaltinimai.

„Maskvoje sulaikytas Prancūzijos pilietis, įtariamas rinkęs informaciją apie Rusijos kariuomenės veiksmus. Jei šią informaciją gautų užsienio šalių šaltiniai, ji galėtų būti panaudota prieš mūsų valstybę“, – pranešė Rusijos tyrimų komitetas.

„Tuo tikslu jis ne kartą lankėsi Rusijoje, įskaitant Maskvą, kur susitikinėjo su Rusijos piliečiais“, – pridūrė jis.

Vyriškio vardo nei pavardės komitetas nenurodė, tik pasakė, kad jis yra kaltinamas tuo, kad nepateikė dokumentų, reikalingų tam, kad būtų „įtrauktas į užsienio agentų sąrašą“.

Jis taip pat paviešino vaizdo įrašą, kuriame matyti restorano terasoje sėdintis vyriškis neryškiu veidu, prie kurio prieina teisėsaugos pareigūnai ir jį nusiveda į policijos automobilį.

Už tokius kaltinimus gali būti skirta didžiausia penkerių metų kalėjimo bausmė.

Praėjusiais metais pareiškus panašius kaltinimus buvo sulaikyta ir JAV bei Rusijos žurnalistė Alsu Kurmaševa, vėliau jos atžvilgiu pradėta rimtesnė byla dėl „melagingos informacijos“ apie kariuomenę skleidimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pakrante

Pakrante portretas
Į tą durnyna išvis nereikia važiuoti !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių