Rusijos teismas atmetė A. Navalno motinos ieškinį dėl prastos medicininės priežiūros

  • Teksto dydis:

Rusijos teismas atmetė vasarį kalėjime mirusio Aleksejaus Navalno motinos ieškinį, kuriame teigiama, kad opozicijos lyderiui nebuvo suteikta tinkama medicininė priežiūra, ketvirtadienį pranešė artimas A. Navalno bendražygis.

A. Navalno Kovos su korupcija fondo (FBK) vadovas Ivanas Ždanovas teigė, jog Labytnangio miesto, esančio netoli Arkties kalėjimo, kuriame opozicionierius mirė, teismas ieškinį atmetė argumentuodamas, kad ieškovu galėjo būti tik pats A. Navalnas.

„Aleksejus ne kartą teikė pretenzijas kolonijoms dėl nesuteiktos medicininės pagalbos. Pretenzijos buvo atmestos. Dabar, kai jis buvo nužudytas, jo šeimos pretenzijos atmetamos su pašiepiančiomis formuluotėmis“, – platformoje „Telegram“ sakė I. Ždanovas.

Pagrindinis Rusijos opozicijos lyderis A. Navalnas mirė ypatingojo režimo pataisos kolonijoje Arktyje, kur turėjo atlikti 19 metų laisvės atėmimo bausmę. Už grotų jis buvo laikomas nuo tada, kai 2021 metais grįžo į Maskvą iš Vokietijos, kur gydėsi po apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Dėl apnuodijimo jis kaltino Kremlių.

Oficialiai teigiama, kad A. Navalnas vasario 16 dieną mirė dėl natūralių priežasčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pil.

Pil. portretas
Kodel motina nesustabdė savo sūnaus ,kad neitų tokių keliu ,nes puikiai žino, kuo tai baigesi.. Galėjo gyventi ir nesukti galvos ,kaip kad like jo draugai džiaugiasi gyvenimuų..Nereikia kisti nosies kur tu esi per mažas..Nori gyventi ,gyvenk ramiai.

• portretas
O navalnNiuhai vis nerimsta
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių