„Samsung Pay“ nutrauks Rusijos sistemos „Mir“ kortelių palaikymą

  • Teksto dydis:

„Samsung“ trečiadienį pranešė, kad nuo balandžio 3 dienos nebepalaikys Rusijos sistemos „Mir“ mokėjimo kortelių savo mobiliųjų mokėjimų paslaugoje.

„Mir“ liko viena iš nedaugelio rusams prieinamų kortelių sistemų po to, kai 2022 metais dvi Vakarų milžinės „Mastercard“ ir „Visa“ pasitraukė iš Rusijos dėl Maskvos puolimo Ukrainoje.

„Nuo 2024 metų balandžio 3 dienos „Mir“ kortelių pridėjimas ir naudojimas „Samsung Pay“ sistemoje nebebus galimas“, – sakoma „Samsung“ pareiškime jos interneto svetainėje.

Jame nenurodoma, kodėl priimtas toks sprendimas, o „Samsung“ kol kas neatsakė į naujienų agentūros AFP prašymą pateikti komentarą.

„Samsung“ yra trečioji technologijų milžinė, iš savo skaitmeninės piniginės paslaugos pašalinusi „Mir“, po 2022-aisiais tai padariusių „Apple“ ir „Google“.

Toks žingsnis žengtas praėjus mėnesiui po to, kai JAV iždo departamentas paskelbė sankcijas Rusijos nacionalinei mokėjimo kortelių sistemai – centriniam bankui priklausančiam subjektui, valdančiam „Mir“.

Be Rusijos ši kortelė priimama keliose posovietinėse valstybėse ir keliose Pietų Amerikos bei Azijos šalyse, nors Kremlius teigia, kad jų skaičius didėja.

Kai kurie Turkijos bankai dėl Vakarų sankcijų 2022 metais nutraukė kortelės palaikymą, dėl to kilo problemų rusams, apsistojantiems šioje turistų pamėgtoje šalyje.

Armėnijos žiniasklaida anksčiau šį mėnesį paskelbė, kad nacionalinėje atsiskaitymų sistemoje dalyvaujantys šalies bankai nuo kovo 30-osios nebeaptarnaus Rusijos sistemos „Mir“ mokėjimo kortelių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

chutin puilo

chutin puilo portretas
Tik dabar nutrauks? Parazitai jau senai turėjo prie balanos sėdėti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių