Serbija tikisi, kad per E. Macrono vizitą pavyks sudaryti sutartį dėl naikintuvų

  • Teksto dydis:

Serbijos prezidentas Aleksandaras Vučičius trečiadienį naujienų agentūrai AFP pareiškė, kad tikisi pasirašyti ilgai lauktą sutartį dėl naikintuvų su Prancūzija per šią savaitę vyksiantį prezidento Emmanuelio Macrono (Emaniuelio Makrono) vizitą.

Šie A. Vučičiaus komentarai nuskambėjo prieš ketvirtadienį prasidedantį E. Macrono dviejų dienų vizitą į Serbiją, kurio metu tikimasi pasirašyti įvairius dvišalius susitarimus.

Serbijos prezidentas nenurodė, kiek prancūziškų naikintuvų „Rafale“ norima nupirkti ir kokia bus galutinė sutarties vertė, jei susitarimas bus pasirašytas.

„Tai didžiulis kontraktas šiai šaliai, ir tai nėra mažas kontraktas net Prancūzijai“, – duodamas interviu AFP sakė A, Vučičius, kalbėdamas, apie, kaip manoma, kelių milijardų eurų vertės sutartį.

Anksčiau Serbijos gynybos ministerija yra sakiusi, kad šalis siekia iš Paryžiaus nupirkti 12 lėktuvų, kurie padėtų atnaujinti senstantį naikintuvų parką.

Pernai A. Vučičius užsiminė, kad Belgradas yra pasirengęs išleisti apie 3 mlrd. eurų galimam prancūziškų karo lėktuvų įsigijimui.

„Dauguma mūsų orlaivių (...) buvo atgabenti iš Rusijos, o dabar turime pakeisti save, savo įpročius ir visa kita, kad parengtume savo kariuomenę“, – pridūrė A. Vučičius.

Jei sandoris bus pasirašytas, tai būtų naujausias iš virtinės ginklų susitarimų, Belgrado sudarytų su Europa, Kinija ir Rusija.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

gal

gal portretas
stabdykit si durnyna ir karus nes patys ir zusit idijotai nepades jokie bunkeriai zppp=0

o kam jiems

o kam jiems portretas
naikintuvai ,rusazveriai zerbija zada puti? Ar noei putleristana paremti ,ir perleisti jam savus ,jo naikintuvus ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių