Slovakijos parlamentas pritarė visuomeninio transliuotojo išformavimui

  • Teksto dydis:

Slovakijos parlamentas pritarė visuomeninio transliuotojo RTVS išformavimui. Prieš šiuos vyriausybės planus kelis mėnesius protestavo opozicinės partijos ir RTVS darbuotojai.

Per balsavimą ketvirtadienio vakarą ginčytiną įstatymą parėmė visi 78 trijų socialdemokratinių ir nacionalistinių valdančiųjų partijų deputatai. Opozicijos parlamentarai protestuodami paliko posėdžių salę ir balsavimą boikotavo.

Kairysis populistas ministras pirmininkas Robertas Ficas ir kultūros ministrė Martina Šimkovičova ne kartą kritikavo RTVS skleidžiamą informaciją kaip šališką jų atžvilgiu. Tačiau dėl galiojančių įstatymų jie negalėjo nušalinti generalinio direktoriaus ir jo komandos, kurie ankstesnės parlamentinės daugumos buvo išrinkti kadencijai iki 2027 m. Oficialiai likvidavus transliuotoją, šios kliūties nebeliko. Nuo liepos 1 d. transliuotoją RTVS pakeis naujas transliuotojas pavadinimu STVR. Tada galės būti paskirta ir nauja vadovybė.

Kritikai daug mėnesių kaltina vyriausybę siekiant pakeisti transliuotoją savo ruporu. Į opozicijos rengiamus protestus pirmaisiais metų mėnesiais rinkosi dešimtys tūkstančių žmonių. Tačiau po opozicijos pralaimėjimo parlamento rinkimuose balandžio pradžioje ir pasikėsinimo į R. Ficą gegužės 15-ąją protestai nuslopo. Šios savaitės antradienį tik keli šimtai žmonių Bratislavoje išėjo į gatves, protestuodami prieš vyriausybės planus dėl žiniasklaidos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LRT -jau enai reikejo ,,isformuot,,,

LRT -jau  enai reikejo ,,isformuot,,, portretas
LRT -gauja laikosi tik todel ,kad tai yra konservat pedofilu gaujos pinigu plovykla y afsoru bankus ...a lia ,,,valstybes,,, skiriami 73 milijonai dotaciju ,kas metai --isgaruoja y konservatKGB esnyku kisenes afsoru bankuose...LRT -TAI VALSTYBES BIUDZETO PINIGU MELZIMO APARATAS,

taip reikėtų padaryti ir Lietuvoje - panaikinti

taip reikėtų padaryti ir Lietuvoje - panaikinti portretas
KONSERVŲ ruporą LRT ir jo vietoj į k u r t i , kitu pavadinimu NACIONALINĮ transliuotoją-- tik taip atsikratysime KGB-tų r u p o r o .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių