Streikuojant darbuotojams Eiffelio bokštas uždarytas jau antrą dieną

  • Teksto dydis:

Eiffelio (Eifelio) bokštas, vienas lankomiausių objektų pasaulyje, antradienį liks uždarytas darbuotojams pratęsus streiką, pranešė profsąjungos atstovas naujienų agentūrai AFP.

Streikas prasidėjo pirmadienį, protestuojant prieš bokšto finansinį valdymą.

Bokšto operatorė SETE savo interneto svetainėje pranešė, kad „antradienį paminklo lankymas bus sutrikdytas“.

Bilietų turėtojams ji patarė prieš atvykstant bilietus nusipirkusius svečius patikrinti interneto svetainę arba atidėti apsilankymą. Elektroninių bilietų turėtojų buvo paprašyta pasitikrinti savo elektroninį paštą dėl daugiau informacijos.

Tai jau antrasis streikas Eiffelio bokšte per du mėnesius dėl tos pačios priežasties.

Profesinės sąjungos kritikavo operatorę SETE dėl jos verslo modelio, kuris, anot jų, grindžiamas išpūstu būsimo lankytojų skaičiaus vertinimu ir nepakankamai įvertintomis išlaidomis.

Eiffelio bokštas – žymiausias Paryžiaus objektas – kasmet pritraukia beveik 7 mln. lankytojų, maždaug tris ketvirtadalius jų sudaro užsieniečiai, teigiama oficialiame jo puslapyje.

COVID-19 pandemijos metu jų skaičius smarkiai sumažėjo dėl karantino ir kelionių apribojimų, tačiau 2022 metais jau siekė 5,9 milijono. Praėjusiais metais jį aplankė 6,3 mln. lankytojų.

Šią vasarą, kai Paryžiuje vyks olimpinės žaidynės, tikimasi, kad į Prancūzijos sostinę atvyks daug lankytojų.

Bendrame pareiškime CGT ir FO profsąjungos paragino Paryžiaus miestą „protingai vertinti savo finansinius reikalavimus, kad būtų užtikrintas paminklo ir jį eksploatuojančios bendrovės išlikimas“

Griežtai kairiųjų pažiūrų CGT profsąjungos atstovas Aleksandre'as Leborgne (Aleksandras Lebornė) AFP sakė, kad miesto savivaldybė, kuri yra pagrindinė paminklo savininkė, kol kas atsisako derėtis.

Pasak jo, antradienį darbuotojai balsuodami patvirtins CGT ir FO profesinių sąjungų paskelbtą streiko pratęsimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių