Suintensyvėjus Rusijos puolimui, JAV paskelbė apie 2 mlrd. dolerių vertės karinę pagalbą Ukrainai

Kyjive viešintis JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) trečiadienį paskelbė apie 2 mlrd. dolerių (1,8 mlrd. eurų) vertės tolesnę karinę pagalbą Ukrainos pajėgoms, fronte stabdančioms suintensyvėjusį Rusijos puolimą.

Ši pagalba, apie kurią buvo paskelbta spaudos konferencijoje, kurioje JAV vyriausiasis diplomatas dalyvavo su Ukrainos užsienio reikalų ministru Dmytro Kuleba, yra dalis 61 mlrd. dolerių (56,3 mlrd. eurų) paketo, kurį Vašingtonas prieš kelias savaites patvirtino po kelis mėnesius trukusio delsimo Kongrese.

A. Blinkenas teigė, kad pagalbos tikslas yra kuo greičiau aprūpinti ukrainiečių karius ginklais, taip pat investuoti į Ukrainos infrastruktūrą ir padėti Kyjivui įsigyti karinės įrangos iš kitų šalių.

D. Kuleba pakartojo, kad Ukrainai skubiai reikia dar septynių oro gynybos sistemų, ir pridūrė, kad šiaurės rytiniam Charkivo regionui, kuriame Rusijos pajėgos suintensyvino puolimą, reikia dviejų sistemų.

Ministras taip pat sakė, kad reikia greitesnio sąjungininkų pažadėtų ginklų pristatymo.

A. Blinkenas taip pat pareiškė, kad Ukraina gali pati nuspręsti, ar JAV ginklais smogti Rusijos teritorijai, tačiau Vašingtonas, pasak jo, tokių atakų neskatina.

„Mes neskatiname ir nesudarome sąlygų smūgiams už Ukrainos ribų, tačiau galiausiai Ukraina pati turi priimti sprendimus, kaip ji ketina vykdyti šį karą“, – sakė A. Blinkenas.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeJAV2 mlrd. dolerių pagalbaAntony Blinkenas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių