Turkijos prezidentas Rusijos kaltinimus jo šeimai pavadino nemoraliais

  • Teksto dydis:

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) ketvirtadienį pavadino „nemoraliais“ Rusijos kaltinimus, kad jo šeima esanti įsivėlusi į prekybą nafta su islamistinio judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) džihadistais.

„Nemorali šio kausimo pusė yra mano šeimos įvėlimas į šį reikalą“, – Ankaroje sakė T.R.Erdoganas, kurio kalbą transliavo televizija.

Turkijos prezidentas kalbėjo po to, kai Rusijos gynybos ministerija, tęsiantis abiejų šalių nesantaikai po incidento, kai Ankara numušė Maskvos karo lėktuvą, apkaltino jį ir jo šeimos narius dalyvaujant nusikalstamoje prekyboje nafta su (IS).

„Pagrindinė šios naftos, kuri yra vagiama iš jos teisėtų savininkų Sirijoje ir Irake, vartotoja yra Turkija. Pagal turimą informaciją, aukščiausias šios šalies politinės vadovybės lygmuo, prezidentas Erdoganas ir jo šeima yra įsitraukę į šį nusikalstamą verslą“, – žurnalistams trečiadienį sakė gynybos ministro pavaduotojas Anatolijus Antonovas.

Turkijos ir Rusijos santykiai pakriko po incidento praėjusį antradienį, kai turkų lėktuvai prie Sirijos sienos numušė rusų šturmo lėktuvą, o vėliau Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad tokiais veiksmais Ankara stengiasi „apsaugoti naftos tiekimo maršrutus į Turkijos teritoriją“ iš Sirijos.

R.T.Erdoganas anksčiau šią savaitę pareiškė atsistatydinsiąs, jeigu Maskva įrodys savo kaltinimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių