V. Putinas: priešiškos Rusijai valstybės rezga „diversijas“ Kryme

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė manąs, kad kai kurios užsienio valstybės verbuoja ir apmoko žmones diversijoms Krymo pusiasalyje, kurį Rusija aneksavo pernai.

„Akivaizdu, kad išlieka grėsmė iš išorės jėgų pusės, kad vienaip ar kitaip būtų destabilizuota padėtis pusiasalyje“, – sakė V.Putinas per saugumo regione konferenciją Sevastopolyje.

„Tai gali būti mėginimai sulošti nacionalistine korta, arba, pasinaudojus kai kuriomis klaidomis, apsiskaičiavimais, neefektyviais valdžios veiksmais, nukreipti teisingą piliečių susirūpinimą destruktyvia vaga“, – pridūrė jis.

„Kai kuriose sostinėse atvirai apie tai kalbama, kalbama ir apie būtinybę imtis ardomosios veiklos, formuojamos atitinkamos struktūros, verbuojami ir rengiami kadrai diversijoms, sabotažo aktams vykdyti, radikaliai propagandai“, – perspėjo V.Putinas savo saugumo tarybą, kurią sudaro ministrai ir kiti aukšti pareigūnai, bet konkrečių valstybių neįvardijo.

Anot V.Putino, tokių veiksmų tikslas akivaizdus – „įsiūbuoti situaciją, trukdyti normaliam žmonių gyvenimui, socialiniam ekonominiam regiono vystymuisi“.

Šitaip Rusijos prezidentas kalbėjo tuo metu, kai Rusijos valstybės kaltintojas terorizmu kaltinamo Ukrainos kino režisieriaus Olego Sencovo bylą nagrinėjančiame kariniame teisme Rostovo prie Dono mieste trečiadienį paprašė kaltinamajam skirti 23 metų laisvės atėmimo bausmę, ją atliekant pataisos darbų kolonijoje.

O.Sencovas ir kitas teisiamas ukrainietis Oleksandas Kolčenka, kurie buvo suimti 2014 metų gegužę, yra kaltinami padegę promaskvietiškos partijos būstinę ir rengęsi „teroro išpuoliams“ savo gimtajame Kryme – norėję susprogdinti Vladimiro Lenino statulą Simferopolyje.


Šiame straipsnyje: Vladimiras PutinasRusijaKrymasdiversijoskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

to kas sutraiskys

to kas sutraiskys portretas
O kas sutraiskys Kijevo ukru-fasistu-esesininku vada,stora kiaule,nupeneto meitelio veidu,sokolado miliardieriu Parsenka :)))))

seltok

seltok portretas
Burliokai kitaip negali, jie visur mato savo priesus, gasdina savo zmones, o tie bukagalviai tiki

AHA

AHA portretas
Labiau myli pinigus
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių