V. Putinas: Vakarai kelia „realią“ branduolinio karo grėsmę

Ketvirtadienį prezidentas Vladimiras Putinas perspėjo Vakarus, kad Rusija turi ginklų, galinčių smogti jų teritorijoje, ir kad jų grasinimai kelia „realų“ branduolinio karo pavojų.

„Jie turi pagaliau suvokti, kad mes taip pat turime ginklų, galinčių pasiekti taikinius jų teritorijoje. Viskas, ką sumano Vakarai, kelia realų konflikto panaudojant branduolinius ginklus, taigi ir civilizacijos sunaikinimo, pavojų“, – sakė V. Putinas, skaitydamas metinę kalbą apie padėtį.

Savo iššaukiančioje kalboje Rusijos lyderis pabrėžė, kad jo kariai žengia į priekį Ukrainoje, ir perspėjo Vakarus dėl „tragiškų padarinių“ bet kuriai šaliai, kuri išdrįs pasiųsti karius į Ukrainą. „Jie paskelbė apie galimybę pasiųsti Vakarų karinius kontingentus į Ukrainą (...) Padariniai galimiems intervencijos dalyviams bus dar tragiškesni“, – sakė V. Putinas.

Panašu, kad jo komentarai buvo atsakas į Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono žodžius, pasakytus anksčiau šią savaitę, kad negalima atmesti karių pasiuntimo į Ukrainą galimybės. Daugelis Europos lyderių suskubo tokią galimybę atmesti.

Vakarų lyderiai ne kartą kritikavo V. Putiną už beatodairišką branduolinę retoriką, kurią jis ne kartą naudojo Maskvai pradėjus plataus masto puolimą prieš Ukrainą. Rusija pasitraukė iš ginklų kontrolės sutarčių su Jungtinėmis Valstijomis, be to, V. Putinas anksčiau perspėjo, kad „neblefuoja“, kai sako esąs pasirengęs panaudoti branduolinius ginklus. Pastaraisiais mėnesiais atrodė, kad jis sumažino savo grasinimus branduoliniais ginklais.

Naujasis įspėjimas nuskambėjo Kremliui jaučiant pakylėjimą dėl pastarojo meto laimėjimų mūšio lauke Ukrainoje, sankcijas atlaikančios ekonomikos ir ženklų, kad Vakarų parama Ukrainai senka. Visa tai vyksta prieš vadinamuosius rinkimus, pratęsiančius V. Putino valdymą iki 2030 metų.

V. Putino kalba, pasakyta „Gostiny Dvor“ rūmuose prie Maskvos Raudonosios aikštės, buvo ne tik transliuojama per televiziją, bet ir rodoma dideliuose skaitmeniniuose ekranuose bei nemokamai kino teatruose visoje šalyje. Ji pasakyta Maskvoje planuojamų V. Putino priešininko Aleksejaus Navalno laidotuvių išvakarėse. Opozicionierius netikėtai mirė kalėjime vasario 16 d. neaiškiomis aplinkybėmis. Daug kas mano, kad jis buvo nužudytas V. Putino, niekada viešai neištarusio opozicionieriaus pavardės, paliepimu.


Šiame straipsnyje: Vladimiras PutinasMetinis pranešimasVakaraibranduolinis karaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

vai vai

vai vai portretas
O tai putlerio, piskovo, lavrovo, solovjovo, norkino ir kt. kremlinių šaikos dukros su žentais, anūkais, tetos, dėdės ir dėdienės jau palieka „supuvusius vakarus“? ir net jau susikrovė „čemodanus“, palieka USA, UK, FRANCE, ITALY, ... butus, universitetus, vilas, jachtas, pilaites, su vaizdais į jūrą, ir jau susiruošė atgalios į savo „nemytają“ Rassiją?...

kk2

kk2 portretas
Putinas apie Rassijos gerbūvį: "Pažadu pažadėti įvykdyti anksčiau pažadėtus pažadus!

Золушка

Золушка portretas
Больной, не вменяемый диктатор... Жаль людей, жаль, украинцев, детей, женщин, мужчин, стариков, которые погибли из за этого безумца. «Иногда кажется, что Россия предназначена только к тому, чтобы показать всему миру, как не надо жить и чего не надо делать», – писал философ Чаадаев в 19 веке.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių