V. Zelenskis laukia naikintuvų, „kaip mama manęs laukdavo po pamokų“

  • Teksto dydis:

Vašingtone vykstant NATO viršūnių susitikimui, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paprašė sąjungininkių didelio kiekio Vakarų naikintuvų, kad Ukraina atremtų prieš daugiau nei dvejus metus pradėtą ​​plataus masto Rusijos invaziją.

Ukraina tikisi šią vasarą gauti pirmąjį naikintuvą F-16, tačiau Ukrainai reikia mažiausiai 128 naikintuvų, tvirtino V. Zelenskis, sakydamas kalbą Ronaldo Reagano fonde Vašingtone.

Pasak jo, Rusija gali per dieną dislokuoti 300 lėktuvų Ukrainai pulti. „Žinote, mes visada laukiame. Kaip mano mama laukdavo manęs po pamokų, o aš visada rasdavau priežastį grįžti vėliau. Tai tas pats, tik daug rimčiau“, – sakė V. Zelenskis, pranešė Ukrainos žiniasklaida.

Jungtinėms Valstijoms, kaip šių reaktyvinių lėktuvų gamintojai, pritarus, suteikti Ukrainai F-16 nori Nyderlandai ir Danija. Ukrainos pilotai ir antžeminės įgulos jau kelis mėnesius mokosi valdyti tokio tipo lėktuvus. Tačiau šių lėktuvų Ukraina vis dar neturi. Pagrindinis jų tikslas būtų neleisti Rusijos lėktuvams netrukdomai mesti bombas.

V. Zelenskis sakė, kad diskutuojama tik apie 10 ar 20 orlaivių. „Net jei jų bus 50, tai yra niekas. Rusai turi 300, – sakė jis. – Kol neturėsime 128 lėktuvų, negalėsime su jais konkuruoti danguje“.


Šiame straipsnyje: UkrainaF16naikintuvai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagieža

Pagieža portretas
Klounas laukia naikintuvų su baltais milteliais?

butu gerai

butu gerai portretas
i ta naikintuva pasodinti zelenski, kad jis viena karta pabaigtu visa pasauli melzti ir vis kurstyti kara, pats tai zaraza nekariauja, o zudo jaunus xoxolus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių