Vokietijos gynybos vadas perspėja: Rusija nukreipia kariuomenę į Vakarus

  • Teksto dydis:

Vokietijos gynybos vadas Carstenas Breueris pareiškė, kad didėja pavojus, jog Rusija stiprina kariuomenę. „Matome, kad Rusijos kariuomenė nukreipiama į Vakarus“, – vietos laikraščiui „Sächsische Zeitung“ sakė Bundesvero generalinis inspektorius C. Breueris.

Pasak jo, per penkerius ar aštuonerius metus Maskvos pajėgos turės pakankamai technikos ir kareivių, kad galėtų pulti NATO teritoriją.

C. Breueris rėmėsi savo paties analize, žvalgybos pranešimais ir sąjungininkių pajėgų pareiškimais, taip pat Rusijos prezidento Vladimiro Putino pasisakymais.

„Rusijos kariuomenė kasmet padidina savo tankų skaičių nuo 1 000 iki 1 500 papildomų vienetų. Penkios didžiausios NATO valstybės narės Europoje kartu turi tik pusę jų atsargų“, – sakė C. Breueris.

Bundesveru vadinamos Vokietijos ginkluotosios pajėgos turi apie 300 kovinių tankų. „Jei palygintume šį pajėgumą su ketinimu, kurį tikrai galima numanyti iš V. Putino kalbų, tai turėtų kelti mums nerimą. Mano darbas yra atsižvelgti į tokį blogiausią scenarijų. Bundesverui tai reiškia: turime būti pasirengę šiai galimybei per penkerius metus. Tik tokiu būdu galime atgrasyti“, – sakė C. Breueris ir pridūrė, kad nauja grėsmės situacija dar ne visur iki galo pripažįstama.


Šiame straipsnyje: RusijaNATOEuropagynyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
tai kur turi RUSIJA kreipti savo kariuomenę į mėnulį, teisingai daro jankių imperijalistai kreipia savo armija į RUSIJA, o RUSIJA į vakarus, viskas normaliai

Egis

Egis portretas
Reikėjo leisti rusams nutiesti trečią naftos vamzdį į vokietiją su buvusios kanclerės palaiminimu, putka jau būtų laimėjes karą ukrajinoje.

>> b u k u m u i nėra ribų-žiūrint į

>> b u k u m u i nėra ribų-žiūrint į portretas
o tu, VATAGALVI, sofos eksperte, matosi esi kietesnis už visus generolus kartu sudėjus, ane ???? :))
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių