Buvęs Maldyvų viceprezidentas nuteistas už sąmokslą nužudyti prezidentą

  • Teksto dydis:

Buvęs Maldyvų viceprezidentas Ahmedas Adeebas (Ahmedas Adibas) buvo 15-ai metų pasodintas į kalėjimą už sąmokslą nužudyti prezidentą - jis yra vienas iš visos virtinės nuteistų aukšto rango politikų bei opozicijos veikėjų.

A.Adeebas ketvirtadienį vakare buvo nuteistas už bandymą nužudyti prezidentą Abdullą Yameeną (Abdulą Jaminą) susprogdinant bombą jo kateryje pernai rugsėjo mėnesį, sakė jo advokatas.

Po teismo proceso, kuris vyko už uždarų durų, buvo nuteisti ir du viceprezidento asmens sargybiniai kariškiai.

Šie nuosprendžiai reiškia, kad beveik visi svarbiausi A.Yameeno varžovai dabar yra kalėjime ar išvykę iš Maldyvų - salų valstybės, kuri yra populiari vieta medaus mėnesiui ir kurią pastaraisiais metais krėtė politiniai neramumai.

Prieš kelias savaites pirmasis demokratiškai išrinktas šios šalies prezidentas Mohamedas Nasheedas (Mohamedas Našidas) gavo prieglobstį Didžiojoje Britanijoje.

M.Nasheedas, kurio teisininkų komandoje yra garsi žmogaus teisių advokatė Amal Clooney (Amal Kluni), pernai buvo nuteistas 13 metų kalėti dėl prieštaringai vertinamų kaltinimų terorizmu, bet sausio mėnesį jam buvo leista išvykti į Britaniją operacijai, o praėjusį mėnesį ten jam buvo suteiktas politinis prieglobstis.

34 metų A.Adeebas buvo laikomas artimu A.Yameeno patikėtiniu, kol pernai lapkritį buvo apkaltintas kilus įtarimams, kad bandė nuversti prezidentą.

A.Yameenas per tą sprogimą nenukentėjo, bet buvo nesunkiai sužeisti trys kiti žmonės, tarp jų - jo žmona. Tirti incidento buvo pakviestas FTB, bet jis nerado jokių įrodymų, kad sprogimą sukėlė bomba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių