Slaugės-žudikės biografijoje – dar vienas nusikaltimas: bandė numarinti neišnešiotą naujagimę

  • Teksto dydis:

Iki gyvos galvos nuteistos britės naujagimių slaugytojos Lucy Letby biografijoje – dar vienas nusikaltimas, skelbia „CBS NEWS“.

Kaip rašyta anksčiau, L. Letby iki gyvenimo pabaigos kalės už septynių kūdikių nužudymą bei pasikėsinimą nužudyti dar šešis. Tačiau liepos 2-ąją naujagimių slaugytojos nusikaltimų sąrašą papildė teistumas už bandymą nužudyti dar vieną mažylį.

Prisiekusieji nustatė, kad 34-erių L. Letby dirbdama šiaurės vakarų Anglijoje esančioje Česterio Grafienės ligoninėje 2016 metų vasarį bandė nužudyti itin neišnešiotą mergaitę, byloje identifikuojamą kaip „vaikas K“. Teigiama, kad slaugytoja išėmė jos kvėpavimo vamzdelį. Dėl to mažylė negalėjo kvėpuoti ir jos būklė pablogėjo. Kai prie naujagimės inkubatoriaus priėjo pediatras, L. Letby tiesiog ramiai stovėjo ir nieko nedarė, kad stabilizuotų naujagimės būklę. Per kelias kitas valandas tą pačią dieną slaugytoja šį veiksmą su kvėpavimo vamzdeliu pakartojo dar kelis kartus. Šitaip ji bandė „sumėtyti pėdas“ esą vamzdelio pasislinkimas buvo atsitiktinis.

„Tai buvo šaltakraujiški, apgalvoti, žudikiški veiksmai“, – sakė vyresnioji prokurorė Nicola Wyn Williams.

L. Letby nepripažino kaltės dėl žalos, padarytos „vaikui K“. Slaugytoja tikino, kad nieko neprisimena. Savo kaltės ji nepripažino ir dėl anksčiau jai inkriminuotų nusikaltimų, už kurių padarymą 2023 metais ji nuteista iki gyvos galvos.

Kol nuosprendis dėl pastarojo nusikaltimo buvo perskaitytas teisme, neišnešiotos mergaitės tėvai verkė. Tuo tarpu, L. Letby veide nebuvo matyti jokių emocijų.

Primename, kad savo nusikaltimus slaugė ligoninėje vykdė laikotarpiu nuo 2015–2016 metų. Įrodyta, kad tuomet ji tyčia kenkė naujagimiams – į kraują suleisdavo oro, per vamzdelius į jų skrandį sušvirkšdavo ir pieno. L. Letby neturės galimybės išeiti į laisvę. Jai taikyta griežčiausia bausmė, pagal Didžiojoje Britanijoje galiojančius įstatymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Nesuprantu

to Nesuprantu portretas
Manau suprantu, tai tam, kad pvz šiuo metu nukreiptų dėmesį nuo Monikos Navickienės. Tai labai gelbėja įvairius nusikaltėlius, juk ar žmonės dabar prisimena galimai pedofilą Bartoševičių? Ne. O juk teisėsauga jam tyliai tyliai leido išleido išvykti iš Lietuvos, rašo jis važinėja po pasaulį. Arba ką veikia pensijas pralošęs aferiūga? Manau dabartinė žiniasklaida yra tokių visokių bendrininkai.

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
Kodėl Kauno dienos žurnaliūgos metodiškai surenka visa kriminalinį brudą ir šlikštynes iš viso pasaulio pakampių ? Ar apie jas būtina žinoti ir mokytis vietiniams pusglušiams ? O gal apie tai rašydamas rašeiva pats pajaučia palaimą ?

Slaugės

Slaugės portretas
ŽUDKĖS
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių