Švedija reiškia protestą dėl Irake švedams paskelbtų mirties nuosprendžių

  • Teksto dydis:

Švedijos užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį pranešė, kad iškvies Irako reikalų patikėtinį Stokholme ir pareikš protestą dėl Irake švedams paskelbtų mirties nuosprendžių.

Praėjusį mėnesį Stokholmas pasmerkė mirties nuosprendį vienam švedui.

Ketvirtadienį buvo patvirtinti dar du mirties nuosprendžiai, o tai reiškia, kad per pastarąsias savaites Irake mirties bausme buvo nuteisti mažiausiai trys švedai. Visi jie susiję su anksčiau šiais metais įvykusiu mirtinu šaudymo incidentu, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Ministerija teigė taip pat gavusi informacijos, kad myriop nuteistas ketvirtas Švedijos pilietis, kuriam galėjo būti pareikšti su narkotikais susiję kaltinimai.

Vis dėlto „yra tam tikrų neaiškumų dėl šio asmens tapatybės, todėl Užsienio reikalų ministerija šiuo metu negali patvirtinti nuosprendžio“, nurodė ji.

„Imamės veiksmų, kad nuosprendžiai nebūtų vykdomi“, – pareiškė ministerija, pridurdama, kad Švedija smerkia bet kokį mirties bausmės taikymą.

„Mes jiems prieštaraujame visada, visur ir bet kokiomis aplinkybėmis“, – pabrėžė ji.

URM pranešė, kad susisiekė su švedais ir jų šeimomis, tačiau atsisakė pateikti daugiau informacijos, privalėdama saugoti jų privatumą.

Švedų žiniasklaida pranešė, kad trys švedai kaltinami prisidėję prie vieno nusikaltėlio nužudymo Irake. Manoma, kad šių metų pradžioje įvykdyta žmogžudystė yra susijusi su dviejų švedų grupuočių gaujų karu.

Gaujos kaltinamos dėl daugybės žmogžudysčių ir pasikėsinimų nužudyti. Kai kurie iš šių nusikaltimų buvo įvykdyti ne Švedijoje.

Tokie nusikaltėlių tinklai kaip „Foxtrot“ ir jo konkurentas „Rumba“ jau daugelį metų yra įsitraukę į kruviną gaujų karą.


Šiame straipsnyje: ŠvedijaĮrakasMirties bausmė

NAUJAUSI KOMENTARAI

RICHARD

RICHARD portretas
jie jokie svedai,,,,,muslimai svediskais pasais,,,,skirkit pagaliau tautybe nuo popiergalio svetimo

Kokie švedai,jie tik švedų

Kokie švedai,jie tik švedų portretas
pilietybę turėjo.

apie įžūlias švediškas marmuzes

apie  įžūlias švediškas marmuzes portretas
Švediškos kiaulės turi gauti į savo marmuzes , kad kišasi į kitos valstybės suverenitetą.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių