Atstovų Rūmai pritarė apkaltos proceso JAV krašto saugumo sekretoriui pradėjimui

  • Teksto dydis:

Atstovų Rūmai antradienį nubalsavo už tai, kad būtų pradėtas apkaltos procesas JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) krašto saugumo sekretoriui dėl krizės Jungtinių Valstijų pasienyje.

Atstovų Rūmų respublikonai kaltina Alejandro Mayorkasą (Alechandrą Majorkasą) dėl padidėjusio nelegalių atvykėlių iš Meksikos skaičiaus, kurį įvardija kaip humanitarinę katastrofą.

Įstatymų leidėjai priėmė du straipsnius, pagal kuriuos A. Mayorkasas kaltinamas „sąmoningu ir sisteminiu atsisakymu“ vykdyti imigracijos įstatymus ir „visuomenės pasitikėjimo pažeidimu“. Jis tapo pirmuoju vyriausybės sekretoriumi, kuriam per beveik 150 metų buvo pareikšta apkalta.

Tai jau antrasis respublikonų smūgis A. Mayorkasui po to, kai praėjusią savaitę jie sužlugdė pirmąjį apkaltos procesą, klaidingai numatydami, kiek įstatymų leidėjų bus kiekvienoje pusėje, ir pralaimėjo tik vienu balsu.

Antradienio pakartotinis balsavimas galėjo baigtis panašiai kaip ir praėjusią savaitę, tačiau Atstovų Rūmų daugumos lyderio Steve'o Scalise'o (Stivo Skaliso), kuris gydosi nuo vėžio, sugrįžimas pakreipė balsavimą kita linkme. 214 balsavo už A. Mayorkaso apkaltą, o 213 – prieš.

„Greta karo paskelbimo apkalta yra bene rimčiausia Atstovų Rūmams suteikta teisė, ir mes atitinkamai elgiamės šiuo klausimu“, – sakė Atstovų Rūmų pirmininkas  Mike'as Johnsonas (Maikas Džonsonas).

„Kadangi šis sekretorius atsisako atlikti darbą, kuriam jį patvirtino Senatas, Rūmai privalo imtis veiksmų“, – pridūrė jis.

Tačiau J. Bidenas iš karto išsakė priekaištus respublikonams dėl to, ką jis pavadino „akivaizdžiu antikonstitucinio šališkumo aktu, nukreiptu prieš garbingą valstybės tarnautoją, siekiant žaisti smulkmeniškus politinius žaidimus“.

„Mes ir toliau ieškosime realių sprendimų, kaip išspręsti problemas, su kuriomis susiduria amerikiečiai, o Atstovų Rūmų respublikonai turi apsispręsti, ar prisijungti prie mūsų, kad išspręstume problemą, ar toliau politikuoti su sienos klausimu“, – nurodė prezidentas.

Per Atstovų Rūmų istoriją apkalta vyriausybės nariui buvo surengta tik kartą – karo reikalų sekretoriui Williamui W. Belknapui (Viljamui V. Belknapui) 1876 metais. Senatas jį išteisino. Pareigūnas buvo kaltinamas įstatymų nevykdymu ir melavimu Kongresui.

Balsavimas įvyko Atstovų Rūmams ir Senatui nesutariant dėl nelegalios imigracijos bangos. Gruodį pasienyje buvo sulaikoma rekordiškai daug asmenų per dieną – iki 10 tūkstančių.


Šiame straipsnyje: saugumo sekretoriusJAVapkalta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ką tai reiškia? :DDD

Ką tai reiškia?  :DDD portretas
Alejandro Mayorkasą (Alechandrą Majorkasą) ???????????????????

Irena

Irena portretas
Jis pasakė įspūdinga kalba drąsus zmogus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių