Gubernatorius: per Rusijos raketų smūgį Odesoje žuvo keturi žmonės (atnaujintas)

  • Teksto dydis:

Ukrainos pietiniame Odesos uostamiestyje per Rusijos raketų smūgį pirmadienį, atnaujintais duomenimis, žuvo keturi žmonės, o dar 32 buvo sužeisti, pirmadienį vakare pranešė vietos gubernatorius.

„Iki 22 val. (vietos ir Lietuvos laiku) žuvo keturi žmonės, taip pat buvo nužudytas šuo. Dar vienas vyras mirė dėl išpuolio sukelto insulto. Sužeisti 32 žmonės, 25 iš jų, įskaitant du vaikus ir nėščią moterį, yra ligoninėse“, – platformoje „Telegram“ pranešė Olehas Kiperis.

„Rusai pataikė balistine raketa preliminariai su kasetiniu šaudmeniu į vieną iš Odesos gyventojų ir miesto svečių labiausiai pamėgtų vietų, kur žmonės vaikščiojo su vaikais, šunimis, sportavo... Tokie šaudmenys naudojami pataikyti į gyvąsias jėgas ir kelia grėsmę pirmiausia žmonėms, o ne įrangai ir pastatams“, – rašė pareigūnas.

Ankstesniame pranešime O. Kiperis nurodė, kad per smūgį buvo apgadinti „gyvenamieji pastatai ir civilinė infrastruktūra“.

Anot vietos pareigūnų, įvykio vietoje nėra ir niekada nebuvo jokių karinių objektų.

Odesa nuolat tampa mirtinų Rusijos raketų ir dronų atakų taikiniu.

Šis didelis Juodosios jūros uostamiestis yra labai svarbus Ukrainos eksportui.

Charkive – antrame pagal dydį Ukrainos mieste, į kurį taip pat dažnai taikosi rusų pajėgos, – per Rusijos smūgį buvo sužeistas vienas žmogus, pranešė vietos institucijos.

Srities gubernatorius Olehas Synjehubovas platformoje „Telegram“ pranešė, kad, Rusijai surengus „raketų ataką“, 42 metų vyras buvo sužeistas šrapnelio ir nukentėjo nuo sprogimo.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeOdesaRusijos raketų smūgisžuvo du žmonės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių